Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
NED.
13°C
0°C
Oceni objavo

Otroci iz celjskih osnovnih šol na Celebusih o bontonu pri vožnji z avtobusom

Mestna občina Celje je na celjske osnovne šole naslovila prošnjo, da nam pomagajo na zanimiv in izviren način opozoriti na pomanjkanje bontona pri vožnji s Celebusi. V zadnjem času smo namreč opazili, da so se lepe navade, obzirnost in skrb za ranljivejše skupine skoraj izgubili. 

Mestni svet Mestne občine Celje je v letu 2021 sprejel Trajnostno strategijo za kakovostno sobivanje in sodelovanje vseh generacij v Mestni občini Celje. Takrat smo se zavezali, da bomo z različnimi aktivnostmi, pobudami in projekti skrbeli za izboljšanje kakovosti bivanja naših občank in občanov vseh generacij na najrazličnejših področjih. Strategija je nastala tudi, ker smo v koronskem času opažali porast odklonskega vedenja mladostnikov. 

Celjske osnovne šole so se prijazno odzvale našemu povabilu, da na avtobusih mestnega potniškega prometa opozorimo na osnovna pravila obnašanja pri vožnji z avtobusom. 
Osnovnošolci so pripravili likovno oblikovane plakate, na katerih so zapisana in grafično ponazorjena pravila in priporočila, s katerimi bo počutje vseh uporabnikov potniškega prometa še boljše. Veseli smo, da so nastali simpatični, delno tudi igrivi in duhoviti izdelki. Želimo si, da bi nagovorili vse, še posebej tiste, ki potrebujejo prijazen opomnik, kako se primerno vedemo, ko uporabljamo javni potniški promet. 


Vsem otrokom in osnovnim šolam se iskreno zahvaljujemo za sodelovanje. 

Oglejte si tudi