Logo MojaObčina.si

Celje

DANES
26°C
15°C
JUTRI
31°C
15°C
1217

Komemoracije ob dnevu spomina na mrtve in prometna ureditev med prazniki

Mestna občina Celje bo ob dnevu spomina na mrtve kot vsako leto izkazala spoštovanje žrtvam vojn in častnim meščanom. Med prazniki bo veljal tudi poseben prometni režim v okolici pokopališč.
Ob dnevu spomina na mrtve bodo delegacije Mestne občine Celje polagale vence na naslednjih grobiščih in spominskih obeležjih:
STARI PISKER, torek, 29. oktober 2019, ob 11. uri
osrednja slovesnost in polaganje vencev
TEHARJE, torek, 29. oktober 2019, ob 12. uri
polaganje venca
GROBNICA GOLOVEC, torek, 29. oktober 2019, ob 13. uri
krajši program in polaganje vencev
Predstavniki Mestne občine Celje bodo ob dnevu spomina na mrtve obiskali tudi grobove častnih meščanov.
Častni meščani, pokopani na celjskem pokopališču, so: Albert Sirk, dr. Josip Tominšek, Stane Kokalj, Fedor Gradišnik, Blaž Pristovšek, Fran Roš, Janko Orožen, Franc Kač, Rado Jenko, Jože Marolt,  prof. dr. Janko Lešničar in Stanko Lorger.  
Prometni režim med prazniki
V četrtek, 31. oktobra, in v petek, 1. novembra, od 7. do 17. ure
 bo veljala začasna sprememba prometnega režima z enosmernim prometom na cestah Mirna pot in Teharje, ki vodita do pokopališč. Dvosmerni promet bo dovoljen le za avtobuse, taxi-je in invalide. Promet bodo usmerjali reditelji.Celebus bo v četrtek, 31. 10., in petek, 1. 11., vozil na dveh linijah in sicer na relaciji Hudinja-Nova vas-Lava–železniška postaja–Breg–Polule–Skalna klet–Teharska, po Mirni poti na pokopališče in s pokopališča po Kolškovi, med 10.00 in 16.45 uro. Prav tako bo vozil tudi na relaciji Železniška postaja-Mestno pokopališče Celje, po Mirni poti na pokopališče in s pokopališča po Kolškovi, med 8. in 16.45 uro. Vozni red je objavljen na spletnih straneh Mestne občine Celje in podjetja Nomago.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi