Oceni objavo

Drsališče zajela voda, letno kopališče le za las ušlo poplavi

Celje, 5. avgust 2023 - Tudi za družbo ZPO Celje, ki je upravljalec večjih športnih objektov v Celju, sta ob vodni ujmi v Celju bila naporna dan in noč Kot so sporočili, je večina objektov na srečo ostala suhih in nepoškodovanih, to pa ne velja za drsališče v mestnem parku. 
Drsalie v Mestnem parku Celje slika 1Drsalie v Mestnem parku Celje slika 1

Letno kopališču Celje, ki se nahaja v neposredni bližini reke Savinje in potoka Ložnica, je le nekaj centimetrov ločilo od poplave, a na srečo se je vse dobro izteklo in ni prišlo do razlitja vode na kopališče.

Žal pa je situacija na drsališču v Mestnem parku Celje drugačna. Drsališče je bilo poplavljeno, višina vode na objektu je celo višja kot v poplavah v začetku devetdesetih let. »Na srečo smo letos uspešno zaključili projekt povišanja transformatorske postaje, ki posledično tokrat ni bila poplavljena. Na drsališču bomo, takoj ko bo možno, pristopili k sanaciji. Prvi ukrep bo sanacija strojnice, temu bo sledilo čiščenje in saniranje nastale škode. Ob tem še informacija, da je utekočinjen amonijak, ki se uporablja pri pripravi ledu, pod nadzorom,« pojasnili v družbi ZPO Celje.  

Drsalie v Mestnem parku Celje slika 3Drsalie v Mestnem parku Celje slika 3

Ostali športni objekti kot tudi v tri parkirne hiše v upravljanju ZPO Celje (PH Celeiapark, PH Kocbekova, PH Glazija) tokrat zaradi poplav niso utrpeli škode.

Kot smo že poročali, je bila dvorana Zlatorog že včeraj, 4. avgusta, namenjena namestitvi prebivalcev iz evakuiranih področij. 

Letno kopališče je do izboljšanja vremenskih razmer zaprto. Vsa obvestila v zvezi z obratovanjem kopališča bodo objavljena na spletni strani www.zpo.si.

Oglejte si tudi