Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

SMUČARSKO IN SANKAŠKO TEKMOVANJE NA RAKITNI

V soboto, 4. 3., se je na Rakitni v Zidanškemu lazu po mnogih letih, ko nam je zima končno nasula toliko snega, da smo se lahko lotili takega podviga, odvijalo pravo smučarsko in sankaško tekmovanje, ki smo ga poimenovali Pokal Rakitne. Prostovoljci so z veliko truda v sodelovanju s Športnim društvom Rakitna uredili 160 m dolgo vlečnico in 200 metrov dolgo smučarsko progo.

 

Na veleslalomski tekmi je tekmovalo 26 tekmovalcev, na sankaškem tekmovanju pa 20. Imeli smo zelo pisano udeležbo, najmlajši tekmovalec je bil star 4 leta, najstarejši pa 84 let. Najhitrejši je progo premagal v pičlih 35 sekundah. Tekmovanji si je ogledala pestra množica gledalcev, ki je glasno navijala in spodbujala prav vsakega. Za hrano in pijačo je poskrbela Izletniška kmetija pri Zidanci, ki je vsakemu tekmovalcu podarila brezplačni golaž in čaj za vse, tudi navijače.

  

Podelitev medalj, ki jih je iz lesa izdelal domačin, nagrad in priznanj je potekala v prostorih Izletniške kmetije pri Zidanci, kjer smo po podelitvi ob glasbi tudi zaplesali. Dan smo zaključili z nočnim sankanjem, kjer je bilo veliko smeha.

  

Športni dogodek je kljub oblakom prinesel dobrodošlo popestritev zimskega dogajanja na Rakitni in vsi udeleženi smo bili soglasni, da naslednje leto, če nam bo le vreme naklonjeno, tekmovanje ponovimo.

 

   Ob tej priložnosti naj se zahvalimo vsem prostovoljcem, ki so z nesebičnim delom in trudom pripomogli k dvigu kakovosti bivanja in so dokazali, da je možno s skupnimi močmi in dobro voljo storiti veliko.

 

Zahvala tudi Vrtnarstvu in cvetličarstvu Filipič, ki je podarilo prikupne cvetlične aranžmaje za prve tri tekmovalce vsake kategorije, Izletniški kmetiji pri Zidanci, da so poskrbeli za naše želodčke in nam odstopili prostor ter Kulturnemu društvu za izposojo ozvočenja.

 

 

Športno društvo Rakitna 

Oglejte si tudi