Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Prva redna seja Sveta Občine Brezovica v letošnjem letu

V četrtek, 27. januarja, je v Modri dvorani potekala 18. redna seja. Svetniki so potrdili zapisnik prejšnje seje, prav tako tudi dnevni red. Župan Metod Ropret jim je predstavil aktualno dogajanje v občini.

Finančna konstrukcija za nov avtocestni izvoz je zaključena, dosegli so usklajen finančni sporazum. Kot se kaže v zadnjem času, je izvoz prednostna naloga in je v fazi pridobivanja gradbenega dovoljenja. Slovenske železnice so že renovirale levi železniški tir do Brezovice, dela se bodo sedaj nadaljevala. Prav tako se pripravlja vse potrebno za projekt energetske obnovitve štirih objektov v občini, dva v Vnanjih Goricah, en v Podpeči ter šole na Rakitni.

Direktorica JKP Brezovica Monika Pulko je predstavila in pojasnila Elaborat o cenah storitev obvezne občinske gospodarske javne službe oskrbe s pitno vodo za leto 2022, nato pa še Elaborat o cenah storitev obvezne občinske gospodarske javne službe odvajanje in čiščenje komunalne odpadne vode za leto 2022. Občinski svet Občine Brezovica se je seznanil z Elaboratom o cenah storitev obvezne občinske gospodarske javne službe oskrbe s pitno vodo in  daje pozitivno mnenje k predlaganim cenam.

Prav tako se je Občinski svet je podal pozitivno mnenje k predlaganim cenam z Elaboratom o cenah storitev obvezne občinske gospodarske javne službe odvajanje in čiščenje komunalne odpadne vode za leto 2022 in potrdil subvencije omrežnin odvajanja in čiščenja komunalne odpadne vode ter subvencijo storitve čiščenja komunalne odpadne vode za leto 2022.

Občinski svet je potrdil tudi novi predlagani cenik Javnega komunalnega podjetja Brezovica, ki bo stopil v veljavo s 1.2.2022. V letu 2022 je oblikovan nov cenik za opravljanje storitev, saj je v obdobju od leta 2016 prišlo do številnih sprememb, zaradi česar obstoječi ceniki niso več aktualni. Glavne spremembe so podražitve energentov, podražitve storitev, podražitve servisov, menjava oziroma povečanje strojne opreme, drugačna kvalifikacija delavcev in ločen cenik za najem prometne signalizacije in prometne zapore.

Potrjen je bil Soglasje k ceni pomoči na domu 2022 ter predlagan Statut Mladinskega klimatskega zdravilišča Rakitna. Občinski svet ni podal mnenja k imenovanju kandidatov za delovno mesto ravnatelja Osnovne šole Preserje. Imenovali so Občinsko volilno komisijo občine Brezovica v naslednji sestavi:

Predsednik OVK: Nadja Podobnik Oblak

Namestnik predsednika: dr. Mirko Pečarič

Član: Blaž Di Batista

Namestnik člana: Metka Gregorka Slana

Član: Anton Košir

Namestnik člana: Katja Susman

Član: Nada Miklič

Namestnik člana: Gorazd Krompič

Za predstavnika Občine Brezovica v Svet Javnega zavoda Krajinski park Ljubljansko barje v mandatu 2022 – 2025 Občinski svet imenuje Boruta Pirnata. S to točko se je seja tudi zaključila.

Eva Povirk

Oglejte si tudi