Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Delavnice, ki rešujejo življenja

Na včerajšnji delavnici v Notranjih Goricah se je skoraj 30 dodatnih oseb v naši občini naučilo oživljati! V Sloveniji imamo okoli 1.600 primerov srčnih zastojev in okoli 4.400 možganskih kapi na leto (na dan v povprečju umrejo 4 osebe za posledicami srčnega zastoja in 5 oseb zaradi možganske kapi – tudi zaradi tega, ker jim v začetnih trenutkih nihče ne pomaga). In od včeraj nas je v naši občini lahko manj strah dejstva, da lahko kaj takega doleti kogar koli izmed nas – kajti več možnosti imamo, da nam bo kdo pomagal :-)

Vzporedno z delavnico je bivša medicinska sestra gospa Marina izvajala meritve sladkorja in holesterola v krvi ter krvnega tlaka.

Zelo smo veseli množične udeležbe na že 4. delavnici v izvedbi Krajevne organizacije Rdečega križa Notranje Gorice in Območnega združenja Rdečega križa Ljubljana ter pripravljenosti na bodoče sodelovanje, ki so jo s svojo udeležbo izkazale članice prostovoljnih gasilskih društev v naši občini.

Udeleženci so/ste izrazili željo, da bi bile v bodoče delavnice prve pomoči organizirane na mesečni ravni (vsakič z osredotočenostjo na drugo temo: npr. krvavitve, zlomi, opekline, zadušitve, oživljanje, zastrupitve, ukrepanje ob nesrečah ipd.). S kolegi (Ingrid Sojer, Justina Rogelj, Zdenka Panker, Martin Cvetko in Katja Avanzo) smo mnenja, da ideja ni slaba in je načeloma celo izvedljiva. Če/ko se bo začelo, boste zagotovo obveščeni ;-)

 

Lepo – in predvsem zdravo bodite,

 

Mojca Pristavec Đogić

Foto: Justina Rogelj

Oglejte si tudi