Logo MojaObčina.si

Brezovica

DANES
15°C
-2°C
JUTRI
15°C
-2°C
Deli
486

FOTOREPORTAŽA: PLANINCI IZ PRESERJA V LETO Z NOVIM ZAGONOM

Planinsko društvo Podpeč – Preserje je imelo v petek, 3. marca, letni občni zbor, ki je potekal po ustaljenem dnevnem redu. Udeležila sta se ga tudi župan občine Brezovica Metod Ropret in podžupan Marko Čuden, ki sta tudi sama člana društva. Planinsko društvo je eno izmed največjih društev v občini, saj ima kar 414 aktivnih članov.

Dnevni red je vseboval osem točk. Predsednik društva Marko Goršič je pričel s poročilom o delu društva v preteklem letu. V prvi polovici leta se je društvo ustalilo na novi lokaciji nad vrtcem v Preserju. Tekle so vse dejavnosti, posebno vodniški odsek je bil zelo aktiven saj je skoraj vsak vikend organiziral izlete, le te so vodili mladinski odsek ter tudi Društvo diabetikov Ljubljana. Markacisti so se lotili velikega projekta, za katerega je dal pobudo predsednik krajevne skupnosti Brezovica ter tako uredili poti na Brezovški hrib. Ponosni so na sodelovanje z vrtci  Brezovica, saj planinci vsako leto otrokom predstavijo planinca z vso opremo, pričeli pa so sodelovati tudi z OŠ Brezovica.

Na Krimu je bila obnovljena ograja, popravljena je bila streha koče, planinci pa so očistili tudi planinske poti.

Zbrani so prisluhnili še poročilu mladinske sekcije, finančnemu poročilu, poročilu vodnikov, markacistov, nadzornega odbora ter poročilu o varstvu gorske narave.

Sledili so pozdravi in beseda gostov Planinskega društva iz Polhovega Gradca, Horjula, Namizno – teniškega kluba Preserje in župana Metoda Ropreta. »Društvo izgleda na videz majhno in preprosto, pa temu ni tako,« je društvo pohvalil župan.

Predstavljen je bil tudi plan dela društva za leto 2017. Mladinci bodo organizirali tabor na Soriški planini, pet vodnikov se pripravlja na usposabljanje, katerega imajo vsake tri leta, organizirali bodo tradicionalne pohode in izlete. 

Eva Povirk

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!