Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

FOTOREPORTAŽA: Mladinska predstava "Dejva se dol"

Po več kot dvajsetih letih, smo si lahko v soboto, 18.03.2017, premierno ogledali mladinsko predstavo KD Janez Jalen, režiserja Janeza Remškarja: »Dajva se dol.« Tema predstave je odraščanje najstnice Nine, ki svoje težave predstavi na povsem humoren način. Njena nesreča se prične, ko se zbudi z velikim mozoljem na nosu, da pa je lahko še huje, ugotovi, ko ji oče kazensko izklopi Wi-Fi. Živi v napol svetu, saj ima (ločena) pol starša, tečno pol sestro Žano in pol fanta Luko, saj še ne ve, da bo njen fant. Življenje ji postavita na glavo posteljna Bobita: Tajolo in Papajo, ki za vsako težavo najdeta rešitev. Skupaj se na rolkah podajo v rove, ki vodijo od postelje do postelje vsakega najstnika. Po rovih pripeljeta v Ninino sobo tudi Luko (Domen Hribar), s katerim se skozi skupne prigode tako zbližata, da zares postaneta par. S skuterjem se odpravita na pot poiskati Ninino pravo mamo in pri tem naletita na nekaj težav. Na koncu pride do spoznanja, da vse to le ni tako hudo, se pogovori z očetom in pridobi nazaj tudi Wi-Fi.

V glavni vlogi je kot Nina nastopila mlada igralka Anuška Đogić, ki nas s svojo profesionalnostjo ni razočarala. Seveda pohvala celotni ekipi mladih igralcev za realno predstavljeno odraščanje v današnjem času na humoren način.

Z vajami za predstavo so začeli oktobra lani, na začetku s tekstom, letos pa tudi na odru z igro. Igralsko zasedbo sestavljajo mladi med 15 in 17 let, ki so že pred tem sodelovali pri otroški igralski sekciji, sodelujejo pa tudi pri drugih projektih.

Zgodba je namenjena predvsem mladim, saj prikaže kako so težave, ki se nam zdijo v odraščanju tako ogromne, na koncu zelo majhne in kot prioriteta v življenju vidimo kasneje tudi ostale zadeve. Torej zaužijte mladost s polno žlico in se ne obremenjujte z malenkostmi.

Ponovno odlično izpeljana predstava, polna smeha in zabave, vredna ogleda in priporočljiva vsem, ki greste radi dobre volje in nasmejani iz dvorane. Žana (Eva Povirk), nam je zaupala, da je bila celotna ekipa presenečena nad polno dvorano, predvsem pa nad sodelovanjem občinstva med igro, kar prinese igralcem na odru dodatno vzpodbudo. V soboto si je predstavo ogledala tudi ravnateljica OŠ Brezovica, ki si želi sodelovanja.

V zahvalo so vsi igralci, ter režiser Janez Remškar, dobili cvetje. Posebno pohvalo pa je prejel režiser, ki je v lanskem letu prevzel mladince. Priznanje za prvo odigrano goriško predstavo je prejela nova članica, ki je nastopila v vlogi policistke, Rahela Rus.

 

Janja Bratuša

Oglejte si tudi