Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
12°C
JUTRI
14°C
4°C
Oceni objavo

FOTOREPORTAŽA: NTK Preserje

V soboto, 18. marca, je v športni dvorani OŠ Preserje potekal občni zbor Namiznoteniškega kluba Preserje, sledil pa mu je 17. odprti turnir občine Brezovica v namiznem tenisu.

Letni občni zbor NTK Preserje je potekal po ustaljenem dnevnem redu. Predsednik Igor Petrovčič je predstavil delo društva v preteklem letu. Za vzgojo namiznoteniških igralcev skrbijo izšolani trenerji namiznega tenisa ter vaditelji in vaditeljice. Vadba je organizirana za različne skupine. Društvo je v preteklem letu sodelovalo na 58 tekmovanjih v vseh starostnih kategorijah. Tekmovali so na občinskem tekmovanju, na regijskih, mednarodnih tekmovanjih,… Ženska ekipa uspešno nastopa v 2. slovenski ligi. Državnih tekmovanj je bilo tako trideset, regijskih oziroma občinskih sedem, prav tako so sodelovali na sedmih mednarodnih turnirjih in še petih ostalih turnirjih, ter v pokalu Slovenije. Veliko društvu pripomorejo starši, podpira jih tudi občina Brezovica. Sodelujejo s šolo in vrtci ter Namiznoteniško zvezo Slovenije. Do konca sezone se bodo tekmovalci udeležili še kar lepega števila tekmovanj, članice pa bodo v naslednji sezoni po vsej verjetnosti začele nastopati v 1. slovenski namiznoteniški ligi. V naslednji sezoni bodo nastopali na tekmovanjih, jih organizirali, sodelovali z drugimi organizacijami ter društvi.

Približno petdeset prisotnih članov ter gostje so prisluhnili še poročilu verifikacijske komisije, nadzornega odbora in finančnemu poročilu. Med gosti je besedo prevzel župan občine Brezovica Metod Ropret, ki je igralcem ter društvu zaželel še veliko uspehov.

Po koncu občnega zbora in potrjenih poročilih se je začel 17. odprti turnir občine Brezovica v namiznem tenisu. Tekmovanja se je udeležilo 45 igralcev v petih različnih kategorijah. Rezultati so sledeči:

 Učenci in učenke: 1.-2. razred

1. Viktorija Letnar

2. Manca Bartolovič

3.-4. Nika Kirn

3.-4. Nastja Debevec

 

Učenci in učenke 3.-6. razred

1. Jakob Debevec

2. Grega Mačer

3.-4. Rok Svete

3.-4. Lea Košir

 

Moški do 40 let

  1. Anže Ogrič
  2. Rok Semič
  3. Žiga Švigelj

Moški nad 40 let

  1. Igor Vogrinec
  2. Lado Gerdina
  3. Hine Košir

 Ženske

  1. Polona Letnar
  2. Rebeka Lukič
  3. Kristina Kete

 

Eva Povirk                                               

Oglejte si tudi