Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
10°C
PON.
23°C
11°C
Oceni objavo

Prva seja novega občinskega Sveta Občine Brezovica

Novoizvoljeni svetniki Sveta Občine Brezovica so na prvi seji zasedali že v ponedeljek, 5. decembra 2022. Na dnevnem redu je bilo le nekaj točk, v ospredju pa potrditev vseh izvoljenih mandatov. Novoizvoljeni Svet bo odločal v mandatu 2022-2026. Navzoči so bili vsi člani občinskega sveta.

Poročilo Občinske volilne komisije o izidu volitev v Občinski svet in volitev župana je predstavila predsednica volilne komisije Nadja Podobnik Oblak. Volilno pravico za lokalne volitve je imelo 9.999 občanov in občank. Udeležba je bila nižja od slovenskega povprečja, v občini smo dosegli 34 % udeležbo.

Svetniki so v naslednji točki imenovali mandatno komisijo v naslednji sestavi: Marko Čuden, Bernard Debevec in Klemen Velkavrh. Občinski svet je prav tako potrdil mandat naslednjim članom Občinskega sveta: Bervar Mitja, Bošnjak Lilijana, Čuden Marko, Debevec Bernard, Kokelj Lucija, Kovačič Gorazd, Malovrh Boris, Mravlje Marjan, Musek Lešnik Kristijan, Ogrič Aleš, Pirnat Borut, Raušl Polona, Rus Miha, Susman Aljaž, Šuštaršič Mateja, Urbančič Helena, Velkavrh Klemen in Zaletel Klemen.

Člani Sveta so potrdili Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja v naslednji sestavi: Marko Čuden, Bernard Debevec, Klemen Velkavrh, Miha Rus in Gorazd Kovačič.

V zaključku seje je spregovoril še župan občine Brezovica Metod Ropret: »Zahvaljujem se vam za to, da ste se odločili za sodelovanje pri odločanju na lokalni ravni. Prihajamo iz različnih okolij občine in pri svojih odločitvah moramo imeti v mislih dobrobit celotne občine. Verjamem, da želimo vsak posebej in vsi skupaj prispevati k tej skupnosti. Naslednja štiri leta bomo sedeli skupaj in sprejemali bomo pomembne odločitve. Mislim, da je tisto, kar nas, kot občino, dela drugačne, enotnost in povezanost. Na tem smo gradili razvoj naše občine v preteklosti in verjamem, da ga bomo tudi v prihodnje.«

Eva Povirk

Oglejte si tudi