Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Naši najmlajši obvladajo

Sredino pomladno popoldne smo članice ekipe prve pomoči preživele v družbi naših najmlajših občanov. Prijazno smo bile namreč povabljene, da se udeležimo druženja vseh enot Vrtcev Brezovica v Športnem parku Jama v Notranjih Goricah in da malim pingvinom pokažemo osnove prve pomoči.

Nemalo smo bile presenečene, ko smo opazile, da marsikateremu malemu bolničarju povoji, obliži in oskrba ran niso tuji. Potem so nam ponosno razložili, da jih teh veščin učijo tudi vzgojiteljice in učiteljice. Zato so bile rane naših poškodovancev, psa Felixa in medveda Oskarja, zelo hitro in pravilno oskrbljene, oba poškodovanca pa z nosili prenesena na varno mesto k sosedom gasilcem.

Vesele smo, da se zavedanje o pomenu znanja prve pomoči, kot povsem osnovnega znanja človeškega bivanja, širi in da se je ta veščina, ki lahko zelo pomaga človeku v stiski, v zadnjih letih tako približala vsem generacijam. In vse pohvale vzgojiteljicam in učiteljicam, ki so se na tem področju izobrazile in sedaj svoje pomembno znanje širijo naprej. Prepričana sem, da se bo tudi zaradi njihovega truda delež oseb, ki ob nesreči pristopijo k poškodovancu in mu nudijo pomoč, v bližnji prihodnosti povišal (trenutno je takih še vedno manj kot 30 %).

 

Mojca Pristavec Đogić

Ekipa prve pomoči Občine Brezovica

Oglejte si tudi