Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Naša ekipa na gasilskem tekmovanju

Predzadnjo nedeljo v maju se je v aprilskem vremenu v Kamniku pod Krimom odvijalo občinsko tekmovanje v gasilski orientaciji za mladino. Skoraj sto ekip je ena za drugo preizkušalo svoje znanje v gasilskih in orientacijskih spretnostih.

Naša ekipa je bila zaprošena, da na dogodku poskrbimo za posledice morebitnih nezgod. Glede na razmočen teren smo pričakovali marsikaj, a očitno je gasilska mladina dobro pripravljena in utrjena, saj, razen nekaj odgrnin in slabosti, večjega dela nismo imele.

Zadnja leta naša ekipa pogosto sodeluje z lokalnimi gasilskimi društvi, do katerih gojimo veliko spoštovanje. Širša javnost opazi delo, ki ga opravijo prostovoljni gasilci, ko ob različnih nesrečah pomagajo na terenu. Redko kdo pa se zaveda, koliko prostovoljnih ur, dni in vikendov ti gasilci vložijo v pridobivanje novega znanja, v vaje in tekmovanja, s katerimi se kalijo, da nam lahko učinkovito pomagajo, ko gre zares. Njihova usposobljenost za uspešne intervencije na terenu nikakor ni nekaj samoumevnega. Prav tako ni zanemarljiv njihov trud pri zagotavljanju pogojev, da sploh lahko delujejo. Zato je prav, da jim pri tem vsi pomagamo po svojih najboljših močeh.   


Mojca Pristavec Đogić

Ekipa prve pomoči Občine Brezovica

Oglejte si tudi