Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Najmlajši zakorakali v vrtec Montessori v DEOS Center starejših

V Notranjih Goricah v Domu starejših Deos so 31. avgusta odprli enoto Montessori Angelinega vrtca iz Ljubljane. Gre za prvi medgeneracijski projekt sobivanja v Sloveniji, kar pomeni, da združuje bivanje starejših in predšolskih otrok.

Vrtec bo sprejel 17 otrok od 1 leta starosti. Na otvoritveni slovestnosti so bili prisotni predstavniki občine, brezoviški župnik Jože Poje, stanovalci, zaposleni Doma starejših, vzgojiteljici in pa sestre uršulinke. 

Petje, ples in razigranost otrok je popestril dogodek in pomladil stanovalce.

Gre za prvi tovrstni projekt v katerega verjame tudi občina in ga podpira. Kot je povedal župan Metod Ropret, občina veliko pozornosti usmerja in vlaga v otroke in mladino in tako tudi v tem primeru. Financirali so izgradnjo zunanjih igral, ki bodo otrokom še kako prišla prav.

Omenil je tudi, da z DEOS Centrom in direktorico Ano Petrič, ki ima sama veliko zaslug za odprtje vrtca, sodelujejo odlično. Kot Ana pravi sama, so v Centru starejših prepričani, da lahko starejši otrokom dajo ogromno in prav tako otroci starejšim. Ideja je zorela sedem let in končno ugledala luč sveta. 

Zbrane je nagovorila tudi direktorica Uršulinskega zavoda sestra Marjeta Pija Cevc, ki je navzočim približala in pojasnila temelje in načela za katerimi stoji vzgoja v Montessori vrtcu.

Po odpeti pesmi in plesu otrok so si lahko gostje skupaj ogledali prsotore v katerih se že sliši otroški smeh.

Prostore je blagoslovil tudi brezoviški župnik Jože Poje in zaželel vsem zaposlenim srečen začetek dela.

 

Jakob Rus


Oglejte si tudi