Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
12°C
JUTRI
23°C
9°C
Oceni objavo

Creatusov večer – tokrat se bomo pogovarjali o stresu

Dan ima 24 ur. Za mnoge premalo. Premalo za spanje. Premalo za vse službene obveznosti. Premalo za otroke. Premalo za najnujnejša domača opravila. Premalo za odnos. Premalo za oddih. Premalo za …

Pravimo, da ne vemo, kje se nas drži glava. Hitimo. Še bolj se trudimo. Urejamo. Priganjamo. Prosimo. »Pusti, bom jaz, ker bom hitreje.« Zmanjkuje nam potrpljenja. Kričimo. Jočemo. Boli nas hrbet. Boli glava. Boli želodec.

Nespečnost, izgorelost, depresija in številna druga stanja so posledica izčrpanosti telesa in duševnosti zaradi stresa. V stresu smo, a smo že tako navajeni, da drugega ne poznamo.

Kaj je stres? Zakaj stres nastane? Ali ga sploh prepoznamo? Vemo, kako stres vpliva na telo. Ali se zavedamo, kako stres vpliva na naše odnose in otroke?

Ne zamudite zanimivega predavanja Kako stresu nadeti vajeti? Izvedeli boste, kako že z majhnimi spremembami naredimo življenje manj stresno. Če vas zanima, kako:

- stres pravočasno zaznati in ga odpraviti,

- namesto napornega vlaganja v odnos odnos lahkotno graditi,

- doseči, da vas otrok sliši,

- se povezati z ljudmi, ki jih imamo radi,

- z nekaj enostavnimi veščinami delati manj in narediti več,

potem pridite v četrtek 30. marca 2023 ob 19. uri spet v našo družbo, na običajen kraj - v večnamenski prostor Doma starejših občanov DEOS v Notranjih Goricah, da skupaj najdemo poti do svojih moči. Z nami bo Jana Pristovšek, svetovalka za osebni razvoj in medosebne odnose ter avtorica knjig o odnosih.

Zdravje, otroci in partnerstvo so na vrhu vrednostne lestvice večine izmed nas. Kar je zelo vredno, si zasluži le najboljše. Postanimo boljša verzija sebe in dobro vplivajmo na druge.


Mojca Pristavec Đogić

Zavod Creatus




Oglejte si tudi