Logo MojaObčina.si

Brezovica

DANES
32°C
18°C
JUTRI
31°C
19°C

Motivacija za aktivno življenje – večer z Dunjo Gačnik

Organizator: Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Ljubljana – KO Notranje Gorice
Vstopnina: Vstop prost

V sodelovanju z Zavodom Creatus vas tudi v novembru vabimo v našo družbo »malo drugače«. Tokrat bo z nami Dunja Gačnik trenerka in avtorica strokovnih člankov o gibanju in zdravju.

Imamo srečo, da bo svoje bogate izkušnje in znanje tokrat delila z nami:

 

"Si se kdaj opazoval/a, zakaj in v kolikšnem času izgubiš motivacijo za aktivnost ali nove navade, za katere se trdno odločiš, da jih boš redno izvajal/a? Dandanes ima veliko vlogo v družbenem pogovoru zdravo in aktivno življenje z veliko gibanja, lahko in zdravo prehrano, meditacijo in sproščanjem stresa, kar pa od tebe zahteva red in disciplino ter redno vadbo oz. izvajanje.

 

Nihče ne doseže popolne preobrazbe v nekaj dneh; tako kot ne pridobimo odvečne maščobe v nekaj dneh, tudi ne moremo pričakovati njene hitre izgube. Noben športnik ne postane čez noč svetovni prvak, ampak so zato potrebni treningi, na poti do cilja se sreča s številnimi ovirami, blokadami, vendar jih sprejme, preuči in se na njih uči in jih tudi premaguje eno po eno.... dokler ne doseže cilja. Zato si tudi ti dovoli napake in se iz njih uči. Naj napake ne bodo tvoj konec, ampak samo točka, na kateri spoznavaš sebe.

 

Pomembno je tudi, ko se lotiš rekreacije ali novega načina prehranjevanja, kaj ti cilji zate pomenijo. Da to niso le cilji, ki jih moraš doseči, ampak da je to NAČIN ŽIVLJENJA, KI GA ŽELIŠ V PRIHODNOSTI.

 

Če si tudi ti želiš spremeniti svoje življenje in vanj vnesti gibanje, rekreacijo, zdravo prehrano in dobro počutje, se nam pridruži. V uvodnem delu ti bom nanizala nekaj teoretičnih napotkov, da bo začetek lažji, v drugem delu pa boš pomigal/a z mano. Vaje, ki jih bomo izvajale ti bodo prinesle večjo gibljivost, močno hrbtenico in sproščen um. Na koncu pa te odpeljem “na lepše”. Kam, pa naj ostane skrivnost ;)"

 

 

P.S.

 

S seboj prinesi blazino (armafleks), pisane nogavičke in zvrhan koš dobre volje :)


 
Zavod Creatus in KORK Notranje Gorice

 Všečkaj objavo

Oglejte si tudi