Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
27°C
5°C
Oceni objavo

Občinsko kolesarsko tekmovanje ''Kaj veš o prometu'' 2023

V organizaciji Sveta za preventivo in vzgojo (SPV) v cestnem prometu pri občini Brežice je Osnovna šola Brežice v mesecu maju gostila učence in učenke osnovnih šol občine Brežice, ki so se pomerili v znanju iz varnosti v prometu.

Tekmovanje "Kaj veš o prometu"  je namenjeno preverjanju teoretičnega in praktičnega znanja učencev kolesarjev. Tekmovanja se je udeležilo 12 učencev iz osnovnih šol Artiče, Globoko, Brežice in Maksa Pleteršnika Pišece.

Mlade tekmovalce sta pred začetkom pozdravila Lavra Kreačič, vodja kabineta župana na Občini Brežice, ki jim je zaželela srečo na tekmovanju ter predvsem varno in previdno v prometu ter predsednik SPV Občine Brežice, Igor Ilovar.

Tekmovanje se vsako leto izvaja v skladu s pravili Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Slovenije in obsega tri različne sklope, od teoretičnega preverjanje znanja do praktične vožnje po mestnih ulicah Brežic po vnaprej začrtani trasi, kjer so sodniki v križiščih ocenjevali upoštevanje prometnih predpisov in spretnostne vožnje na poligonu, kjer so tekmovalci izkazali svojo spretnost s kolesi med različnimi ovirami.

Pri izvedbi tekmovanja so sodelovali: inštruktorji avtošole Posavc iz Brežic, predstavniki ZŠAM-Zveze šoferjev in avtomehanikov, AMD iz Brežic, policisti Policijske postaje Brežice, člani in prostovoljci . Vsem sodelujočim se iskreno zahvaljujemo.

Ekipno je prvo mesto zasedla Osnovna šola Artiče, drugo uvrščena je bila ekipa Osnovne šole Maksa Pleteršnika Pišece, tretje mesto pa je zasedla ekipa Osnovne šole Globoko. Med posamezniki pa je Jon Pepelnik iz OŠ Artiče osvojil prvo mesto, drugo mesto je pripadalo Neju Bizjanu iz OŠ Maksa Pleteršnika Pišece, tretje pa Janu Trampuš iz OŠ Artiče.

Prvo uvrščeni se je s tem uvrstil na državno kolesarsko tekmovanje Kaj veš o prometu, ki je potekalo v soboto, 27. 5. 2023.

Oglejte si tudi