Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

Dan vodnih športov privabil na Brežiško jezero veslače in kajakaše iz celotne Slovenije

Zavod za šport Brežice je v sodelovanju z Občino Brežice na pobudo Veslaške in Kajakaške zveze Slovenije organiziral Dan vodnih športov na Brežiškem jezeru oziroma morju, kot ga poimenujejo občani in občanke, saj gre za drugo največje akumulacijsko jezero v Sloveniji. Dan vodnih športov je bil prvi večji dogodek na tem območju, kjer bo v prihodnjih letih zrasel dostopni vodni center, rekreativno središče za vse generacije, ki bo med drugim omogočalo izvedbo mednarodnih tekem v kajak-kanuju in veslanju.

Dan vodnih športov je privabil več kot 50 tekmovalcev in tekmovalk vseh generacij iz celotne Slovenije. Župan občine Brežice Ivan Molan je na dogodku dejal, da občina podpira tovrstne dogodke in želi, da občani bolje spoznajo obsavski prostor, ki ponuja površine za rekreacijo. Župan je pojasnil, da je projekt izgradnje dostopnega vodnega centra v fazi pridobivanja gradbenega dovoljenja.

Na dogodku so potekale atraktivne tekme v veslanju, SUP-anju in kajak kanuju. Dogodek sta popestrila mlada in perspektivna tekmovalca ter reprezentanta v kajak- kanuju, brežiška občana Jakob Stojanović in Nika Ozimc. S svojo neverjetno energijo so se v velikem kanuju v konkurenci športnih pedagogov, trenerjev in staršev pomerile članice iz Združenja Europe Donna, ki so prestale težko življenjsko preizkušnjo raka na dojki, v mednarodnem projektu občine Stavi na zdravje pa so pod vodstvom Marjance Pečar začele z rednimi treningi veslanja pod imenom Veslo za zdravilo. Vsi sodelujoči tekmovalci in tekmovalke so prejeli spominske medalje, najboljši pa so bili nagrajeni še s praktičnimi nagradami.

Odzivi sodelujočih in obiskovalcev so bili zelo pozitivni, kar je dokaz, da tako brežiški kot širši posavski in slovenski prostor potrebuje urejen in dostopen vodni center.

Občina Brežice je nosilka naziva Evropsko mesto športa 2022.

Oglejte si tudi