Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Z zasluženo piko ostali 3 v 1 DOL

Gostiteljice, ki so bile v tekmi proti ekipi Braslovč favoritinje, so se morale zelo potruditi, da se ni zgodilo presenečenje.

Cilj, ki si ga je ekipa zastavila pred gostovanjem pri prvouvrščeni ekipi Formisa, je dosežen, saj so se Braslovčanke domov vrnile z zasluženo točko. Po prikazanem in poteku odločilnega petega niza bi lahko v žep spravile še drugo točko. Je pa tudi ta točka dovolj, da so se gostje še utrdile na začasnem tretjem mestu, ki vodi v modro skupino.

 

Statistični podatki kažejo, da sta bili ekipi izenačeni. Tako s servisom odbojkarice Braslovč dosegle 12 točk, zgrešile pa samo 8 servisov. V bloku so bile boljše gostje, ki so dosegle 10 točk (od tega samo Katja Mihevc 4), domačinke 7. Domačinke so bile boljše v sprejemu začetnih udarcev, kar je nekako razumljivo, saj so igrale v domači dvorani. Nekoliko preveč napak so Braslovčanke napravile z napadom, saj so izven igrišča poslale kar 11 žog, v blok pa 9 napadov, kar je nekoliko preveč.


Izjava trenerja :

Zoran Jerončič: ''Tako kot sem dekletom povedal je važno, da se zna človek ali pa ekipa po porazu pobrati in nadaljevati svojo želeno pot. Tu mislim predvsem na gladek domač poraz proti ekipi Puconcev. Tudi po prvih dveh nizih situacija ni bila nič boljša kot pred tednom dni. Kot rečeno, so se dekleta znala zbrati, zaigrati in se po dveh težkih nizih pobrati in v Hočah osvojiti dragoceno točko in zato jim je potrebno čestitati, saj to zmorejo samo samozavestne in velike ekipe. Ni bilo lahko, a prav zato je na koncu kljub porazu zadovoljstvo v vseh nas, da smo na pravi poti in da je potrebno v tej smeri tudi nadaljevati in izkoristiti priložnost, ki se nam nekako nepričakovano ponuja. Prepričan sem, da bomo tudi na preostalih tekmah dokazali, da je ekipa iz pravega testa in da bomo skupaj z navijači dosegli zastavljene cilje.''

 

Statistika tekme :

Formis : Braslovče - 3:2 (25:16,25:19, 23:25,25:27, 15:13)
ŽOK Braslovče: Zbičajnik 5, Bednjanič (L), Turnšek, Hribernik Anja st., Bergant 5, Jerman, Markovič 17, Mihevc 12, Marovt 0, Mihalinec 12, Sobočan 20, Hribernik Anja ml. 3.

Oglejte si tudi