Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
12°C
Oceni objavo

Znak Občine Bovec za Vasjo Kovača

Župan Občine Bovec Valter Mlekuž je danes v svoji pisarni sprejel Vasjo Kovača, ki se je sinoči vrnil s prvenstva Francije v footgolfu, njegovi dosežki v footgolfu pa so ime Bovškega ponesli v svet.

Na zadnjem prvenstvu Francije v footgolfu, na katerem lahko nastopijo samo najboljši povabljeni igralci, sta v paru Vasja Kovač in Paolo Di Adamo zasedla prvo mesto.

Sicer pa je Vasja Kovač lani nosil naziv državnega prvaka Slovenije v Footgolfu, trenutno pa v svoji kategoriji, v kateri je v svetovni konkurenci več kot 1350 igralcev z vsega sveta, zaseda 11. mesto na svetu. Na zadnjem mastersu na Nizozemskem, kjer je nastopilo samo 50 najboljših igralcev z vsega sveta in velja za svetovno prvenstvo, je Vasja Kovač zasedel odlično tretje mesto.

»Taki dosežki si zaslužijo posebno pozornost, zato Vasji Kovaču podeljujem županovo priznanje, znak Občine Bovec. Vasja je pustil močan pečat že v NK Tolmin in pri NK Oplast Kobarid, zdaj pa svojo zgodbo o uspehu nadaljuje v footgolfu. S svojimi dosežki je bistveno pripomogel k prepoznavnosti Bovškega, zato se mu iskreno zahvaljujem in izrekam iskrene pohvale,« je poudaril Mlekuž.

Vasja Kovač je bil eden izmed 50 povabljenih najboljših igralcev na svetu na masters na Nizozemskem. Kot sam pravi, sam tja ni odšel z velikimi pričakovanji, saj je bila konkurenca zares močna:

»Res sem bil nad svojim uspehom tudi sam presenečen, prvi dan sem celo vodil, vendar je bilo tridnevno tekmovanje zelo naporno in mi je na koncu zmanjkalo malo moči in sem osvojil odlično tretje mesto. Trenutno sem res 11. na svetu in sem v letošnji sezoni prvič v karieri presegel 3000 točk.  To je zame izjemen dosežek, če vemo, da jih ima prvi igralec na svetu 4300. V seniorski konkurenci so seveda številni bivši profesionalni nogometaši oziroma bivši reprezentanti najprepoznavnejših nogometnih klubov. V francoski ekipi so na primer trije bivši nogometaši Paris Saint-Germaina, dva sta iz Monaca, potem so tu bivši nogometaši italijanskega Interja, Juventusa in tako naprej. Prihodnje leto bo svetovno prvenstvo v Orlandu na Floridi in Slovenci bomo tam. Pripraviti se moramo res dobro. Moram pa reči, da imamo Bovčani srečo, da imamo tako igrišče, na katerem lahko igramo praktično vsak dan. Vsa čast Aleksandru Kravanji, da to zgodbo z igriščem tako zavzeto in dobro pelje naprej, pa tudi za izvrstno urejeno igrišče. Pri tem moram povedati, da naše Bovško footgolf igrišče tekmovalci ocenjujejo za najlepše, hkrati pa tudi za najtežje na svetu. To nam priznavajo tudi Argentinci, Paragvajci, Brazilci. Svetovni prvak Matias Perrone je dejal, da je res najlepše, a moraš dva dni odigrati brez napak, sicer igralca lahko ena luknja stane deset mest. Kakorkoli, jaz lahko samo obljubim, da gremo prihodnje leto v tem ritmu naprej in se zahvaljujem županu, da je opazil ta uspeh, ki je tudi uspeh Footgolf kluba Bovec. Priznanje pa sprejemam z velikim veseljem,« je ob podelitvi znaka Občine Bovec povedal Vasja Kovač.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi