Oceni objavo

Začetek gradnje trgovine Špar v Bovcu

V Bovcu so v začeli graditi trgovino Spar, za kar se je Občina Bovec potegovala že več časa, pri čemer je bil v prvi vrsti župan Občine Bovec Valer Mlekuž zelo aktiven sogovornik. To bo še ena velika pridobitev za Bovec in Bovško, saj samo pestra ponudba zagotavlja tudi zdravo konkurenco in s tem ugodnosti za prebivalce.

Trgovino Spar bi morali začeti graditi že lani, vendar so bili investitorji zaradi epidemioloških razmer prisiljeni spremeniti načrte. Župan Valter Mlekuž je bil v neprestanem stiku s predstavniki investitorja ter vztrajal, da Bovško nujno potrebuje to pridobitev, hkrati pa bo to priložnost tudi za samo trgovinsko mrežo Spar, saj se Bovškemu obeta velik razvoj.

»Občina Bovec je nudila investitorju ves suport v njeni pristojnosti, sam pa sem ves čas pritiskal na investitorja, da vendarle čim prej začne dela. Ni bilo preprosto, toda zdaj sem vesel, da mi je uspelo izpolniti še eno predvolilno obljubo, da bomo na Bovško pripeljali vsaj še en trgovski subjekt. Veseli me, da je v to jabolko zagrizel Spar, ob začetku del pa jim želim hiter potek in uspešno delo tako pri investiciji kot kasneje pri prodaji,« poudari Mlekuž.

Z začetkom gradnje so tako utišane tudi zlonamerne neresnice posameznikov, ki so javnost zavajali, češ da trgovine Spar v Bovcu ne bo. Investicija bo predvidoma zaključena v jeseni.

Zapisal in foto: MILAN

Oglejte si tudi