Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
12°C
Oceni objavo

Srečanje starejših oseb iz občine Bovec

V Gostilni Pod Lipco je bilo v soboto, 6. 5. 2023, srečanje starejših oseb iz občine Bovec, ki ga je že tradicionalno pripravila OZRK Tolmin.

Po dolgem premoru kovidnega premora so se starejši z Bovškega z veseljem odzvali povabilu Območnega združenja Rdečega križa Tolmin, druženje pa je bilo nadvse prijetno. Videti je bilo, da starejšim tako druženje zelo veliko pomeni. Pozdravil jih je tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž, za katerega imajo taki dogodki še posebno prednost in se jih rad udeležuje:

»Osebno mi druženje z vami pomeni zelo veliko, žal mi je le, da se tudi moja starša nista mogla udeležiti tega srečanja. Moram reči, da tudi meni in moji družini ni žal niti minute, ki jo posvetimo mojima staršema, oba stara več kot 90 let, zato toliko bolj cenim ljudi, ki starejšim namenijo veliko svojega časa. Hvala vsem organizatorjem današnjega dne in vseh akciji, ki jih pripravite v korist starejših. Tako velika današnja udeležba pomeni, da ste tudi vi težko prestajali čas kovida, ko se zaradi omejitev nismo mogli družiti. Je pa tudi kazalnik, kako pomembna bo investicija v Dom za ostarele v Bovcu, da bomo nekoč vsi skupaj blizu svojega doma. Upam tudi, da bodo mladi poprijeli za vajeti pomoči starejšim. Zelo sem vesel, da se danes osnovnošolski otroci za nami, in se njim in mentorjem iskreno zahvaljujem, še posebno pa se zahvaljujem harmonikarju Kristjanu Arcetu, ki ga srečaš na skoraj vseh prireditvah. Pa naj si bi na spominski prireditvi na Golobarju, na številnih otvoritvah ali pa danes na vašem srečanju. To medgeneracijsko druženje je za vse zelo pomembno,« je v svojem nagovoru med drugim povedal župan Občine Bovec Valter Mlekuž.

»Gostilna Pod Lipco, ki nas je odlično pogostila, za kar se jim res lepo zahvaljujemo, je pokala po šivih od pozitivne energije zbranih starejših z Bovškega. Vsi skupaj smo se po letih, ko se nismo družili zaradi zdravstvenih razmer, razveselili druženja in klepeta s prijatelji in znanci. Druženje so popestrili harmonikar Kristjan Arcet in učenci Osnovne šole Bovec.  Hvala mladim in njihovim mentorjem, da se vedno odzovejo in pripravijo lep program. Hvala tudi vsem prostovoljcem OO RK Bovec, ki srečanje organizirajo, še posebej naši Nadi Mrakič, pa tudi vsem, ki so finančno podprli naše srečanje, to je Turističnemu društvu Bovec, Krajevni skupnosti Bovec in Občini Bovec. Hvala tudi županu občine Bovec in predsedniku RK-OZ Tolmin Rafaelu Šuligoju za spodbudne besede. Se že veselimo vseh prihodnjih srečanj,« je po srečanju povedala sekretarka OZRK Tolmin Marjanca Velišček.

Že dejstvo, da se čisto nobenemu ni mudilo domov, pove, kako prijetno je bilo res letošnje druženje starejših v Gostilni Pod Lipco.

Zapisal: MILAN ŠTULC

Foto: VESELIN VUJAČIĆ

Oglejte si tudi