Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

Športna dvorana Bovec bo zgrajena do šolskega leta 2023/24

Župan Občine Bovec Valter Mlekuž je danes sklical sestanek predstavnikov izvajalca in nadzora gradnje Športne dvorane Bovec.

Od njih pa zahteval pojasnila in konkretne odgovore na dejstvo, da glede na predviden rok z gradnjo zamujajo že skoraj 6 mesecev. V sejni sobi Občine Bovec so se ob županu Občine Bovec Valterju Mlekužu s sodelavci, sestanka udeležili Gašper Matelič, direktor operative v podjetju Kolektor Koling d.o.o., ki izvaja dela, s sodelavcem, Srečo Barbič, direktor Lokainženiring, podjetje za svetovalni inženiring, d. o. o., ki izvaja nadzor, s sodelavci in Denise Šuler Rutar, ravnateljica OŠ Bovec s sodelavcem.

»Danes želim dobiti točne informacije, kaj se dogaja na gradbišču, saj je vsem jasno, da so zamude pri gradnji Športne dvorane Bovec vse večje, nekih resnih gradbenih premikov pa ne zaznavamo. Naši otroci preprosto ne bodo mogli ostati še eno sezono brez telovadnice, zato od vas zahtevam pojasnila in zagotovila, da bo objekt otrokom na voljo z začetkom šolskega leta 2023/24«, je bil direkten župan Občine Bovec Valter Mlekuž.

Gašper Matelič, direktor operative v podjetju Kolektor Koling d.o.o., je priznal, da je zamuda zaradi številnih faktorjev res velika, vendar v isti sapi zagotovil, da je rok izvedbe, kot ga zahteva  župan, torej razpoložljivost objekta ob začetku prihodnjega šolskega leta, dosegljiv.

»Mi še vedno verjamemo in tukaj danes tudi zagotavljam, da smo sposobni objekt dokončati do začetka prihodnjega šolskega leta in da je rok, 1. september, dosegljiv. Res je bilo zaradi različnih razlogov nekaj mrtvega teka, vendar smo zdaj gradbišče zares zagnali. Ta del, ki omogoča rast objekta navzgor, je zdaj zaključen, v gradnji je tudi zadnja talna plošča. Res je, da je še veliko dela pri izvedbi komunalne infrastrukture, odvozu materiala, vendar se za izvedbo dogovarjamo tudi z lokalnimi izvajalci. Tudi nekatere ekipe, ki so gradile Spar, so zdaj z delovodjem preseljene na ta objekt.  Tudi za naprej so vsi potrebni gradbeni materiali, profili, elementi za stekleno fasadno steno in drugi elementi naročeni, nekateri že izdelani. Pripravili smo rebalans terminskega plana, po katerem lahko zagotovimo vseljivost objekta do 1. septembra 2023,« pa je zagotovil Matelič.

Pogodbeni rok za izvedbo je maj 2023, zato so se danes dogovorili o podpisu aneksa k pogodbi, s katerim se bo izvajalec del zavezal dela dokončati do 31. avgusta ter do takrat zagotoviti tehnični pregled in pridobitev uporabnega dovoljenja.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi