Oceni objavo

PRVI OPERATIVNI SESTANEK GLEDE GIRA NA BOVŠKEM

Slovita kolesarska dirka Giro d’Italia (Giro), slovensko Dirka po Italiji, je cestna kolesarska dirka, ki vsakoletno poteka v treh tednih v maju. Tudi letos bo delno zopet potekala po slovenskem ozemlju, v petek, 27. maja, pa tudi v Občinah Bovec, Kobarid in Tolmin.

Po prestižu se uvršča ob bok Tour de France in španski Vuelti in vse tri dirke predstavljajo Veliki Tour. Ker bo 27. maja letos dirka v občini Bovec potekala od meje z Italijo na Učji, do meje z Občino Kobarid, se na to seveda pripravlja tudi Občina Bovec.

Na prvem organizacijskem sestanku, ki je potekal 18. februarja v Kobaridu, je bilo dogovorjeno, da koordinacijo za vzporedne dogodke ob Giru prevzame Dolina Soče, zato so se glede dogodkov na Bovškem v županovi pisarni sestali župan Občine Bovec Valter Mlekuž, direktor Dolina Soče Vilijam Kvalić, vodja TIC Bovec Tatjana Baraga Wojčicki, predsednica KS Žaga Tina Fratina Žagar in predstavnik Občine Bovec v OO Milan Štulc.

Na prvem sestanku so bila dogovorjena osnovna izhodišča, kako je primerno najbolj markantno, hkrati pa racionalno pristopiti k organizaciji spremnih dogodkov v času trajanja Gira na našem območju. Kolesarji bodo vozili skozi naselje Žaga, zato je smiselno spremne dogodke in vse, kar zraven spada, koncentrirano pripraviti na Žagi in v neposredni bližini. Načrtovana je celodnevna prireditev od starta do cilja etape, ki bo ob gostinski ponudbi ves čas omogočala spremljanje dirke preko velikega ekrana, zvečer pa bo kolesarsko športni dogodek nadgradil plesno zabavni večer z enim od prepoznavnih slovenskih glasbenih ustvarjalcev.

Trenutno je v teku izbira gostinskega ponudnika, ki bo prevzel celostno logistiko in organizacijo gostinske ponudbe, izbira glasbenega gosta, določitev ustreznega, dovolj velikega prostora za parkirišča in ostale logistično organizacijske aktivnosti.

Gre za zelo veliko promocijsko priložnost, zato želijo organizatorji iz tega potegniti maksimalni izkupiček, zavedajoč se, da bodo tudi po Giru ljubitelji kolesarstva množično kolesarili po tej trasi. S pravim pristopom bo seveda tudi po samem Giru turistično športna ponudba na Žagi in tudi širši okolici zelo velikega pomena, pa naj si bo za preprosto gostinsko ponudbo ali pa nudenje nočitvenih kapacitet s primerno shrambo za kolesa.

vir: občinska spletna stran

Oglejte si tudi