Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

Regijska slovesnost ob mednarodnem dnevu CZ

3. marca 2023 je bila v organizaciji štaba CZ za severno Primorsko in Občine Tolmin, tokrat v Tolminu, regijska slovesnost ob mednarodnem dnevu CZ – 1. marcu. Slovesnosti se je udeležil tudi podžupan Občine Bovec Erik Cuder.

Na slovesnosti so zaslužnim posameznikom, službam in društvom, ki delujejo v sistemu zaščite in reševanja podelili priznanja CZ. Zbrane je najprej nagovoril župan Občine Tolmin Alen Červ, osrednji nagovor pa je imel poveljnik CZ RS Srečko Šestan. Med gosti so bili tudi dolgoletni tolminski župan, zdaj minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan, direktor Policijske uprave Nova Gorica Evgen Govekar, polkovnik Vlado Pakiž – poveljnik teritorialnega polka 1. brigade, in  župan Občine Kobarid Marko Matajurc. Učenci Glasbene šole Tolmin, v njenih prostorih se je slovesnost tudi odvijala, so tudi sooblikovali program prireditve.

 Tokrat so posamezniki, društva, občine in različne službe s severne Primorske prejele skupno 36 priznanj: od tega je 17 bronastih znakov CZ ter še 8 posebej – požar Kras, 5 srebrnih in 5 zlatih znakov CZ ter plaketa.

foto: Miljko Lesjak

Oglejte si tudi