Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

Prva zaposlitev na GZ Bovec

Gasilska zveza Bovec je 1. septembra 2023 dobila prvega redno zaposlenega v zgodovini bovškega gasilstva. Potrebe so zaradi vse več posredovanj in seveda tudi potreb po vzdrževanju objektov postale prevelike, prav tako pa je tudi vozni park postal tako pomemben, da zgolj na prostovoljni ravni ni bilo več mogoče opravljati.

Novozaposleni je financiran s proračunskimi sredstvi Občine Bovec, kandidat pa je bil izbran na javnem razpisu:

»Moram priznati, da nas je najbolj skrbelo, če bomo dobili ustrezen kader, zdaj pa sem vesel, da smo dobili človeka, ki bo kos vsem nalogam in mu lahko zaupamo. V proračunu imamo zagotovljen denar za letošnje leto, verjamem pa, da bodo občinski svetni prepoznali potrebo po taki zaposlitvi in bodo financiranje potrdili tudi v naslednjem proračunu. Bovško preprosto potrebuje tak pristop, smo pa verjetno tudi ena redkih Občin, ki je doslej shajala brez redno zaposlenega v ta namen,« je veselje ob današnjem sprejemu novozaposlenega izrazil župan Občine Bovec Valter Mlekuž.

Seveda so z novostjo še najbolj zadovoljni v Gasilski zvezi Bovec, saj to postavlja njihovo delovanje na čisto drugo raven. Pri GZS so se v sodelovanju z županom Občine Bovec že dlje časa trudili zagotoviti eno redno zaposlitev:

»V sodelovanju z Občino in velikim zavzemanjem župana Občine Bovec nam je uspelo zaposliti človeka, ki bo skrbel za opremo in vozni park, vključeval pa se bo tudi v intervencije. Predvsem pa je to pomembno, ker ima GZ Bovec že toliko opreme in kapitala, da nekdo profesionalno skrbi za vse naše premoženje in hkrati za še hitrejše posredovanje ekip. Res smo hvaležni županu Občine Bovec, ki je pobudo GZ Bovec brez pomislekov sprejel in nam pomagal, da smo skupaj izpeljali vse potrebno za objavo razpisa, izbiro kandidata in kar je najbolj pomembno, za financiranje zaposlitve. Njemu in Občini se v imenu GZ Bovec in prepričan sem tudi v imenu vseh občanov,  se res iskreno zahvaljujem. Le malo Občin v Sloveniji ima do gasilstva tak posluh kot Občina Bovec in njen župan,« pa je prvo zaposlitev komentiral predsednik GZ Bovec Adem Omerović.

Prav v teh dneh se je PGD Bovec razveselilo še novega vozila, ki zdaj čaka še na barvanje in nadgradnjo, služilo pa bo za hitro posredovanje prvih posredovalcev ob požarih in drugih naravnih in prometnih nesrečah. Novo vozilo bo nadomestilo 23 let starega predhodnika.

Oglejte si tudi