Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

KROŽIŠČE ZAHODNE VPADNICE KRASI SKULPTURA GAMSA

Krožišče z zahodno vpadnico v Bovec počasi dobiva svojo končno obliko. Izvajalec del Kolektor CPG je izvedel tudi končno preplastitev, v zunanjem obroču otoka so položili tlakovce, pred dnevi pa je krožišče dobilo tudi svojo maskoto.

To krožišče bo namreč krasila lesena skulptura gamsa, ki je skupaj s Svinjakom upodobljen tudi v grbu Občine Bovec. Skulpturo je na predlog bovškega župana Valterja Mlekuža izdelal Miloš Domevšček, gams pa je postavljen tako, da, gledano s prave točke proti Svinjaku, tudi stoji približno tako kot v občinskem grbu. Zdaj bodo delavci Komunale Tolmin uredili še notranjost križiščnega otoka, ko bodo z deli končali, pa bo to za vse, ki se bodo v Bovec pripeljali s kobariške strani, zagotovo prijetna dobrodošlica.

Ob postavitvi je avtorju Milošu Domevščku čestital tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž ter se mu zahvalil za izjemno delo.

»Miloš je popoln samouk, zato ima to delo še večjo vrednost, saj je skulptura izdelana, kot bi jo izdeloval vrhunski umetnik. Zato se mu tudi iskreno zahvaljujem, krožišče pa bo, ko bo dokončano in bodo notranji del otoka krasile še rože z napisom BOVEC, verjetno eno najlepših, če ne kar najlepše v Sloveniji,« je po postavitvi skulpture zadovoljen povedal bovški župan Valter Mlekuž.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi