Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
12°C
Oceni objavo

Novo gasilsko vozilo za PGD Log pod Mangartom

V soboto, 3. 12., je v Log pod Mangartom prispelo novo, večnamensko gasilsko vozilo VGV, ki je tudi prvo tovrstno v Sloveniji.

Skupaj z gasilci je prihod vozila pričakal tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž, ki si je z zanimanjem ogledal novo pridobitev, za katero sredstva namenja Občina Bovec. Skupna vrednost vozila je 111.300,00€. Občina Bovec iz letošnjega proračuna namenja 48.000,00€, razliko bo namenila v prihodnjem letu, sredstva pa Občina Bovec pridobiva iz 11. člena Zakona o TNP.

Tovrstno vozilo je posebno zato, ker je platforma narejena tako, da na njej, glede na potrebo oziroma naravo intervencije, s posebnim vozičkom zelo hitro menjajo module. Lahko namestijo cisterno z vodo in črpalko, lahko je na vozilu modul, ki je na fotografijah, opremljeni pa so tako, da so uporabni tako za gašenje gozdnih in drugih požarov kot tudi za posredovanje ob drugih naravnih nesrečah. Pravzaprav so v enem vozilu kar tri, za vožnjo pa je dovolj B kategorija. Vozilo ima štirikolesni pogon in bo, še posebej znotraj TNP, zelo uporabno predvsem zaradi svoje okretnosti in namenske opremljenosti.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi