Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Gradnja kolesarske poti Bovec - Čezsoča

Gradnja drugega pododseka kolesarske poti Bovec – Čezsoča poteka po predvideni časovnici.  Izvajalec del, izbran na javnem razpisu, je Kolektor CPG, podizvajalec pa Avtoprevozništvo Vladimir Jeklin s.p., in se v celoti držita dogovorjenih rokov. Občina Bovec je iz Evropskega sklada za regionalni razvoj kot prispevek Evropske unije in pripadajoči nacionalni prispevek kot prispevek Republike Slovenije pridobila nepovratna sredstva v višini 1,9 milijona evrov.

V tej fazi gre za gradnjo drugega pododseka, saj sama gradnja v glavni sezoni ni ovirala prometa, delno pa so se lotili tudi izvajanja del na tretjem pododseku. Trasa je namreč razdeljena na 3 pododseke, in sicer pododsek od bovškega trga po Rupi do obvoznice, kjer bo kolesarska pot zarisana po vozišču, pododsek Bovec »obvoznica«-Žaga in pododsek Bovec »obvoznica«- Čezsoča. Deloma bo urejena kot kolesarska steza, deloma po vozišču, in sicer bo v okviru projekta ureditev regionalne kolesarske povezave od Bovca do Čezsoče v skupni dolžini 2.53 km, od tega se bo zgradilo 1,22 km novih ločenih kolesarskih površin.

Doslej je izvajalec na drugem pododseku odstranil zemljino, utrdil podlago, uredil odvodnjavanje, postavil robnike, utrdil vozno površino za asfaltiranje in ponovno uredil območje ob kolesarski stezi.  Trenutno izvajajo nekatera zaključna dela, ki vključujejo tudi ponovno zatravitev zelenih površin, sredi meseca oktobra pa bodo drugi pododsek tudi asfaltirali. V nadaljevanju bodo začeli izvajati dela na tretjem pododseku prosti Čezsoči.

Pripravil in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi