Oceni objavo

Mestna dnevna soba ponovno odpira svoja vrata

Mestna dnevna soba Bovec, ki je v procesu prenosa dobre prakse v okviru URBACT-ovega projekta, dobila ime BUŠKA IZBA, po skoraj enoletnem zatišju ponovno odpira svoja vrata. Razlog za to je uspešna prijava Občine Bovec na razpisu URBACT IV, o kateri smo že pisali TUKAJ

TUKAJ

Buška izba v Stergulčevi hiši v mali dvorani je namenjena domačinom in prebivalcem Občine Bovec. Na voljo bodo različne aktivnosti, in sicer predavanja, delavnice, predstavitve in podobni dogodki, ki jih bodo pripravila društva, institucije in posamezniki, tako domačini kot drugi.  

»Buška izba je predvsem prostor za spontano druženje, izobraževanje, medgeneracijsko sodelovanje, dediščino in dobro počutje. Tu lahko svoj prostor  najdejo otroci, mlade mamice, priseljeni občani, ljubitelji šaha, dekleta v najlepših letih, mladi željni druženja, saj se prav za vsakega lahko najde nekaj zanimivega. Posebno vabljeni vsi, ki obvladate posebne spretnosti, zbirate zanimive stvari, poznate in znate jezike in običaje, dobro kuhate,  ste vešči ročnih del, da se predstavite in delite svoje veselje do svojega hobija z drugimi. Za osnovnošolce  je to varen prostor v času čakanja na  krožke ali glasbeno šolo, kakor tudi za vse, ki se počutijo osamljeni in jim je dolgčas ali pa prekipevajo od veselja in dobre volje. Prisluhnili bomo tudi željam in potrebam domačinov ter s skupnimi močmi ustvarili Buško izbo prijazno za vse,« ob tej priložnosti pove skrbnica projekta URBACT IV Nataša Bartol.

Buška izba bo z rednim urnikom ponovno odprta od ponedeljka, 13. novembra 2023, in nato vsak teden od ponedeljka do vključno četrtka med 13.30 in 18.00 uro, ob petkih pa med 14.30  in 18.00 uro. Občasno bodo dogodki po dogovoru tudi ob sobotah in v dopoldanskem času.

Aktivnosti, ki se bodo odvijale v Buški izbi, lahko spremljate na SPLETNI STRANI  in na FB PROFILU

Kontakt: 

Tel: 05 3841 925

el. naslov: mestnadnevnasobabc@gmail.com 

Oglejte si tudi