Oceni objavo

Linijski prevozi z električnim kombijem na klic

Občina Bovec se skupaj s Triglavskim narodnim parkom prizadeva za dosego trajnostnih ciljev, vključno z umirjanjem prometa, spodbujanjem javnega prevoza ter ustvarjanjem zelenih delovnih mest, s čimer bomo skupaj prispevali k blaženju podnebnih sprememb.

 

Vključitev električnega kombi vozila na Bovškem je del pilotnega projekta Triglavskega narodnega park in Občine Bovec. Projekt izboljšuje trajnostno mobilnost in kakovost življenja prebivalcev. Električno vozilo, Toyota Proace Verso, je prvo tovrstno vozilo v Sloveniji in bo služilo lokalni skupnosti. Projekt vključuje digitalno upravljanje prevozov ter združevanje digitalnih platform.

Prevozi na klic so osrednji način izvajanja prevozov. Projekt sledi trajnostnim ciljem in omogoča cenovne ugodnosti za ranljive skupine. Stalno spremljanje in prilagajanje sta ključna za uspeh projekta.

Za prevoz s kombijem je v vsakem primeru potrebna rezervacije preko aplikacije Toyota GO! Rezervacija je prav tako potrebna za vse upravičence do brezplačnega prevoza.

Kombi na postajah, kjer ni bila opravljena nobena rezervacija, ne ustavlja.

VSE PODROBNOSTI NAJDETE TUKAJ

Oglejte si tudi