Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
12°C
Oceni objavo

Umor v domu ostarelih?

Čezsočan Vito Komac je bil deležen burnega, slovesnega sprejema svojega prvega kriminalnega romana, Umor v domu ostarelih?.

V Društvu slovenskih pisateljev v Ljubljani je pred nabito polno dvorano pogovor z avtorjem vodil predsednik društva, Dušan Merc, tudi sam zelo ploden pisatelj. Program sta obogatila vrhunska violinistka Anja Bukovec in zelo prepoznavni glas z nacionalke, Igor Velše, ki je interpretiral odlomke iz romana, dogodek pa je povezovala Barbra Jermann. Predsednik Merc je avtorja Komaca »zasliševal« glede zanimivih podrobnosti iz romana, pa tudi publika je želela vedeti, ali je roman nastal po resničnih dogodkih, čemur je avtor pritrdil. Predsednik Dušan Merc je pohvalil kriminalni roman kot pošteno, odkrito, tekoče napisano besedilo, vredno branja.

Roman se ukvarja s problematiko zlorabe in izkoriščanja starejših občanov, ki se na jesen življenja umaknejo v domove ostarelih in opozarja na številne grozljive možnosti, ki jih najdejo goljufi, prevaranti in celo morilci, da se dokopljejo do premoženja starčkov.

Avtor Vito Komac in založba Primus načrtujeta še nekaj manjših predstavitev romana po slovenskih krajih, tudi v Bovcu, seveda.

Dora Vodopivec

Priponka: predstavitev knjige

Oglejte si tudi