Oceni objavo

Kolesarski izlet z e-kolesi po Bovškem lepo uspel

Znotraj Evropskega tedna mobilnosti (ETM) je Občina Bovec v sodelovanju s Posoškim razvojnim centrom in SVP Občine Bovec pripravila več dogodkov, zadnjega pa 26. 9. 2023, ko je bil organiziran voden kolesarski izlet z električnimi kolesi po Bovškem. Aktivnosti sta financirala Občina Bovec in Posoški razvojni center (prek projekta ReMOBIL).

Maksimalno število prijav za voden izlet z e-kolesije bilo zbranih že kmalu po objavi dogodka, kar dokazuje, da je zanimanje za tovrstne aktivnosti zelo veliko. Udeleženci so se zbrali pri zahodni vpadnici v Bovec in se najprej seznanili z delovanjem električnih koles, saj jih je večina prvič sedla nanje.

Električna kolesa so seveda zagotovili organizatorji, izlet pa je bil za udeležence brezplačen, saj sta ga financirala Občina Bovec in Posoški razvojni center (prek projekta ReMOBIL). V spremstvu vodnice so se podali na 18,5 kilometrov dolgo turo čez bovški osrednji trg, na Plužna, do Golf igrišča Bovec, po glavni cesti do slapa Boka in nato pod Polovnikom do Čezsoče in nazaj v Bovec.

Udeleženci so bili navdušeni nad električnimi kolesi, ker je bila tudi družba očitno prava, pa so na vodenem kolesarskem izletu tudi nadvse uživali.

Oglejte si tudi