Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

Gospa Ida Rot praznuje stoti rojstni dan

4. 2. 2023 je svoj stoti rojstni dan praznovala Ida Rot iz Žage pri Bovcu, na to častitljivo obletnico pa jo je obiskal tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž s sodelavcema.

Prav veselo vzdušje je zavelo v hiši, kjer stoti rojstni dan praznuje gospa Ida Rot. Harmonika je zaigrala že po poti do hiše, ki stoji nekoliko nad Žago, ob vstopu pa smo se spraševali, le kdo v tej hiši ima 100 let, saj jih gospa, ki je sedela na kavču, zagotovo ni kazala 100.

Gospa Ida je bila obiskov zelo vesela, in če bi kdo menil, da bi ji lahko šlo glasno praznovanje s petjem na živce, bi se zelo motil. Najprej ji je čestital župan Občine Bovec Valter Mlekuž, in gospe Idi Rot zaželel še veliko zdravih let. Izročil ji je šopek rož, ki se jih je slavljenka zelo razveselila, prav prisrčno pa je bilo tudi skupno fotografiranje.

Župana sta spremljala sodelavca Jožica Kavs in Milan Štulc, v imenu Društva upokojencev Bovec pa je voščila prenesla Breda Vencelj. Prisrčna voščila so gospe Idi Rot izrekli še Občinski svetnik Občine Bovec Erik Cuder, predstavnici KS Žaga sta slavljenki ob voščilu predali tudi zvrhano košaro raznega sadja, in seveda oba godca Mitja Arcet in Vladimir Rot- Špica.

Dobro urico veselega druženja je spremljalo ubrano petje domačih, gospa Ida Rot pa je ves čas tvorno sodelovala in se res veselila skupaj z vsemi domačimi in obiskovalci.

»To so res posebni trenutki, ko lahko stisnem roko slavljenkam in slavljencem s tako častitljivo osebno obletnico. Vedno znova se mi pred oči narišejo slike, kaj vse je človek doživel v stotih letih življenja. Gospa Ida je presenetila prav vse, njena dobra volja, njen nasmeh in uživanje ob petju domačih napevov, pa mi bodo še dolgo ostali v spominu. Srečno in zdrava leta še naprej, gospa Ida,« pa je ob slovesu dejal župan Občine Bovec Valter Mlekuž.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi