Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

Ekskurzija do trdnjave Kluže

Udeležencem Poletne šole v Bovcu Občina Bovec že vrsto zadnjih let omogoči tudi izlet po Bovškem oziroma zadnji dve leti vodeno ekskurzijo do trdnjave Kluže, ko se udeleženci Poletne šole sprehodijo od Bovca do trdnjave Kluže in tam med drugim spoznajo tudi najprepoznavnejšo bovško specialiteto.

Tudi letos je bil sprehod nadvse zanimiv, celotno organizacijo pa je prevzelo Društvo 13 13. Od Bovca do Kluž je udeležence po stranpoteh popeljal Vladimir Lipovec, ki jim je že med potjo povedal veliko zanimivega. V trdnjavi Kluže jih sta jih pričakala Miloš Domevšček in Niko Curk, ki sta jim pripravila »čompe u kotle kuhane an buško skuto. «

Vladimir Lipovec je povedal nekaj zgodovinskih dejstev o trdnjavi Kluže, sledila je pogostitev s čompami in skuto, nato pa so si vodeno ogledali še razstavo v trdnjavi Kluže. Hoje se je udeležila tudi dolgoletna soorganizatorka Poletne šole mag. Andrea Wernig, v trdnjavi Kluže pa se je udeležencem z veseljem pridružila prof.dr. Cristine Beretta, direktorica Poletne šole Bovec.

V imenu Občine Bovec in župana Valterja Mlekuža je vse skupaj pozdravila Romina Bradaškja iz županovega kabineta, opravičila županovo odsotnost in prenesla tudi njegove pozdrave.

Tudi letos vsi udeleženci celoten dogodek ocenili za odličnega,  ob tem, da so o Bovškem in trdnjavi Kluže veliko izvedeli, pa so se kljub veliki vročini ves čas tudi zelo zabavali.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi