Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
12°C
Oceni objavo

Buška izba se predstavi

V soboto, 9. 4. 2022, je v mali sejni sobi Stergulčeve hiše v Bovcu zaživela BUŠKA IZBA. Mestna dnevna soba Bovec, Buška izba, se izvaja v okviru programa URBACT, namenjena pa je druženju, medgeneracijskemu sodelovanju, izobraževanju, dediščini in dobremu počutju.

Občina Bovec je partner v projektu prenosa dobre prakse Mesne dnevne sobe in je del mreže, znotraj kater se prenašajo dobre prakse nekaterih evropskih in slovenskih mest. Partnerji v projektu so še Občine Bohinj, Ormož, Podlehnik, Radenci, Razkrižje in prenosno mesto Idrija.

» V okviru projekta si želimo vzpostaviti skupnostni center, »dnevno sobo« za prebivalce. Vzpostavitev centra temelji na samoupravljanju prostora, ki bo brezplačno odprt za vse prebivalce, namenjen pa bo tudi skupinam posameznikov, ki se želijo prostovoljno udejstvovati. Glavne naloge v okviru projekta so priprava dogovorov za vzpostavitev skupnostnega prostora na podlagi ogledov dobrih praks, priprava načrtov za vzpostavitev skupnostnega prostora in promocijske aktivnosti za skupnostni prostor. S projektom Občina naslavlja težave sodobnega časa, predvsem osamljenosti in pomanjkanja družabnosti in druženja,« je ob prvi predstavitvi Buške izbe povedala Natašo Bartol, ki jo je Občina Bovec imenovala za lokalno koordinatorko.

Buško izbo si je ogledal tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž, ki je v pogovoru z mladimi udeleženci in organizatorji vsem zaželel uspešno delovanje, v duhu načel in načrtov za delovanje in namene Buške izbe. Buška izba se predstavi je bil naziv prvega predstavitvenega dneva, na katerem  so po dobrodošlici izvedli kviz, nagradno igro, prikaz oživljanja z AED, bovške igre s pripovedovalko, gakljanje dejkne za izbo, družabne namizne igre, gwerm an pišem pu buško, otroci ustvarjamo, briškulo in pravljico za Marijanco. Lepo misel je pripeval tudi župan Valter Mlekuž:

»Imam samo eno željo; da bi ta dnevna soba, Buška izba, zopet povezala Bovčane, tako kot smo bili. Preveč je hudobije zadnje čase.«

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi