Oceni objavo

Agregati iz Italije za prizadeto območje

8. avgusta je v dogovoru s PGD Bovec, glede na predhodno odlično medsebojno sodelovanje, Civilna zaščita »Airone« Marcon – Benetke iz Italije dostavila agregate za elektriko za v poplavah in plazovih prizadeto območje Slovenije.

Akcijo je pozdravil tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž, ki se je v preteklosti že srečal s pripadniki njihove CZ, in se danes iskreno zahvalil za njihovo pomoč prizadetim prebivalcem. Pohvalil je medsebojno sodelovanje med Civilno zaščito »Airone« Marcon – Benetke in OŠ CZ Bovec, še posebej pa s PGD Bovec.

Agregate za elektriko sta prevzela poveljnik in predsednik GZ Bovec Uroš Kemper in Ado Omerović. Dva agregata za elektriko so pripeljali tudi iz prijateljske CZ Čedad, prevzel pa jih je poveljnik PGD Bovec Matjaž Černuta. Sledi uskladitev z načrtom zaščite in reševanja na republiški ravni. Glede na izkazane potrebe bodo pripadniki PGD Bovec agregate dostavili na vnaprej dogovorjeno lokacijo.

Ob teh akcijah gre ponovno zahvala bovškemu Sparu, ki je za 25 gasilcev, ki so se včeraj udeležili akcije v Črni na Koroškem, pripravila brezplačno hrano, danes pa družbi Žniders, ki je za pripadnike CZ iz Italije zagotovila brezplačni obrok v Hotelu Alp.

Oglejte si tudi