Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Borovniški floorballisti državni prvaki!

V soboto, 9. maja, se je v dvorani OŠ Martina Slomška na Vrhniki končalo letošnje tekmovanje v Elitni floorball ligi, ki ga je priredilo TVD Partizan Borovnica (FBC Borovnica). Na zaključnem turnirju sta se v tekmi za tretje mesto pomerili ekipi FBK Olimpija Ljubljana in FBK Insport Škofja Loka, kjer so slavili Škofjeločani. Za naslov državnega prvaka pa sta se potegovali ekipi UNIHOC Borovnica in FBK Polanska banda.
V težko pričakovanem finalu so se Borovničani na domačem igrišču pomerili s Polansko bando. Prvouvrščeni ekipi po rednem delu sta v finalni tekmi prikazali odlično igro in številnim gledalcem in navijačem pripravili izvrstno predstavo. Rezultat je bil naslednji:

UNIHOC Borovnica : FBK Polanska banda – 8:4 (2:0; 3:1; 3:3)

Korošec 2+2, Košir 2+1, Stražišar Jan 1+2, Podržaj 1+1, Pristavec 1+1, Rot 1+0


Kapetan borovniške ekipe Anže Pristavec nam je po tekmovanju zaupal: »Tekma na Vrhniki je ponudila vse, kar se za finale spodobi. Gledalci so bili priča napetemu obračunu, dobrim potezam, igri za vsak centimeter igrišča in predvsem ferpleju. Čeprav morda v prvi tretjini nismo pokazali najboljše igre in smo zadeli prek napak Polancev, smo se v drugi tretjini oddolžili in pokazali igro, ki je krasila našo celotno sezono. V zadnji tretjini smo bili malo manj zbrani, a smo tekmo uspešno pripeljali do konca. Fantje so v vsej sezoni pokazali, da se tudi z maloštevilčno ekipo da ustvariti vrhunski rezultat. Čestitke Polanski bandi za odlično igro, predvsem pa hvala vsem navijačem za odlično vzdušje na tekmi.«

Borovnica je po težki in napeti tekmi osvojila že tretji naslov prvaka. Poleg pokala za prvo mesto je ekipa Borovnice prejela še dva: Benjamina Bajca so razglasili za najboljšega vratarja, Robert Košir pa je prejel nagrado za najboljšega strelca.

Mladi virtuoz Robert Košir je svoje vtise strnil takole: »Na zadnjo tekmo sezone smo se zadnje tedne zelo pripravljali. Tekmo smo začeli zelo napadalno in od prve sekunde visoko pokrivali nasprotnike, kar se je velikokrat obrestovalo. Dobro smo izkoristili priložnosti, ki so se nam ponudile, in slavili z 8:4. Na koncu bi se rad zahvalil vsem navijačem, ki so spodbujali nas in nasprotnike, saj so pričarali nepozaben dogodek, ki mi bo vedno ostal v spominu. Zelo sem vesel priznanja za najboljšega strelca, vendar se nočem preveč hvaliti. To priznanje pripada celotni ekipi, ki me je vso sezono podpirala v slabih in dobrih časih. Hvala vsem!«
Končni vrstni red državnega prvenstva v Elitni floorball ligi 2014–15:

 

  1. UNIHOC Borovnica
  2. FBK Polanska banda
  3. FBK Insport
  4. FBK Olimpija
  5. ŠD Zelenci
  6. FBC Žiri

Najboljši strelec: Robert Košir, UNIHOC Borovnica, 71 točk (35 golov + 36 podaj)

Najboljši vratar: Benjamin Bajec, UNIHOC Borovnica

Najlepša hvala vsem organizatorjem in prostovoljcem FBC Borovnica, ZIC Vrhnika, Floorball zvezi Slovenije in seveda vsem sodelujočim ekipam ter navijačem.


BP, foto: Nina Ferkolj

 

 

 

Oglejte si tudi