Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
9°C
JUTRI
24°C
10°C
Oceni objavo

Marec v vrtcu Borovnica

Strokovne delavke smo poskrbele, da so bili dnevi v vrtcu zanimivi in da so otroci vsak dan spoznali nekaj novega. Pogovarjali smo se o »Gregorjevem« in ustvarjali. Kar nekaj pomembnih dni smo obeležili v marcu  »dan žena«, »dan mučenikov« in seveda ob koncu meseca še dan naših mamic – »materinski dan«. Vse vrtčevske skupine so se vneto pripravljale, da bi ob tem posebnem dnevu razveselile ne le mamice, ampak celo svojo družino s pesmicami, deklamacijami in plesom. Velik del naših dejavnosti smo namenili temu, da smo se pogovarjali o družini.
Tudi uradno se je pričela pomlad. Otroci so se naučili različne pesmice na temo pomladi in ustvarjali prave pomladne umetnije, ki so okrasile naše garderobe. Z različnimi didaktičnimi nalogami na temo pomladi smo krepili naše miselne sposobnosti. Topli sončni žarki so nas vabili iz igralnic in nam omogočili, da smo se slekli iz debelih bund ter sneli tople kape in rokavičke. Opazovali smo spremembe v naravi, hodili na sprehode in se igrali na igrišču.
V mesecu marcu je tudi svetovni dan lutk – starejše skupine so ga obeležile tako, da so obiskale Lutkovno gledališče v Ljubljani in si ogledali različne lutkovne predstave.
Natalija Strmšek

Oglejte si tudi