Njuna zgodba »Svaka
na žaru« gre nekako takole: »Davnega leta sta sedanja svaka, ki
sta obsedena z jedmi z žara in samo peko na žaru, spoznala sestri.
Veliko smo se družili in potovali skupaj, ampak zmeraj smo zašli na
temo hrane. Ugotovili smo, da smo vsi štirje ljubitelji jedi z žara,
vedno smo preizkušali nove jedi in jih tudi sami poskusili speči na
vseh možnih variantah žarov. Z leti smo pridobili veliko izkušenj
in tudi prijateljev, ki so z nami radi pekli in jedli.«
V teh letih se je
zamenjalo tudi kar nekaj žarov, ki so pregoreli zaradi njihovih
strastnih pek. Pa je prišla »slinasta ljubezen na prvi pogled« –
žar Vulcanus. Gre za posebno zasnovan izdelek, ki ne zagotavlja samo
vira toplote, temveč tudi prijetno vzdušje, ki bo pritegnilo vaše
goste. Za njegovo izdelavo uporabljajo le najkakovostnejše materiale
– rezultat je žar, ki ga ni treba vzdrževati, je vremensko
odporen in lahko v samo eni uri na njem pripravite hrano za do 50
ljudi. »Našo strast do žarov smo začinili s sodelovanjem s češkim
proizvajalcem žarov Vulcanus, ki izdeluje prestižne, kakovostne
žare, ki jih lahko uporabite v vseh vaših fantazijah gurmanskih
užitkov.« (RM)
Oceni objavo
Svaka na žaru
Bi svaka na žaru? Srednje zapečenega, surovega ali že skoraj zažganega? No, verjetno svaka na žar ne bi dali, ker je bolj priročen ob žaru in to vesta tudi Borovničan Tine Palčič in Grosupeljčan Andrej Kopitar.