Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Svaka na žaru

Bi svaka na žaru? Srednje zapečenega, surovega ali že skoraj zažganega? No, verjetno svaka na žar ne bi dali, ker je bolj priročen ob žaru in to vesta tudi Borovničan Tine Palčič in Grosupeljčan Andrej Kopitar.

Njuna zgodba »Svaka na žaru« gre nekako takole: »Davnega leta sta sedanja svaka, ki sta obsedena z jedmi z žara in samo peko na žaru, spoznala sestri. Veliko smo se družili in potovali skupaj, ampak zmeraj smo zašli na temo hrane. Ugotovili smo, da smo vsi štirje ljubitelji jedi z žara, vedno smo preizkušali nove jedi in jih tudi sami poskusili speči na vseh možnih variantah žarov. Z leti smo pridobili veliko izkušenj in tudi prijateljev, ki so z nami radi pekli in jedli.«
V teh letih se je zamenjalo tudi kar nekaj žarov, ki so pregoreli zaradi njihovih strastnih pek. Pa je prišla »slinasta ljubezen na prvi pogled« – žar Vulcanus. Gre za posebno zasnovan izdelek, ki ne zagotavlja samo vira toplote, temveč tudi prijetno vzdušje, ki bo pritegnilo vaše goste. Za njegovo izdelavo uporabljajo le najkakovostnejše materiale – rezultat je žar, ki ga ni treba vzdrževati, je vremensko odporen in lahko v samo eni uri na njem pripravite hrano za do 50 ljudi. »Našo strast do žarov smo začinili s sodelovanjem s češkim proizvajalcem žarov Vulcanus, ki izdeluje prestižne, kakovostne žare, ki jih lahko uporabite v vseh vaših fantazijah gurmanskih užitkov.« (RM)

Oglejte si tudi