Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
9°C
JUTRI
24°C
10°C
Oceni objavo

Glasbeno-pevsko Pričakovanje ...

Pevkam ŽPZ Tonja je Občina Borovnica zaupala organizacijo občinskega Božično-novoletnega koncerta. ŽPZ Tonja smo z veseljem prevzele zaupano nalogo. Skladno s počutjem ob zaupani nalogi smo načrtovani koncert poimenovale "Pričakovanje". Božično-novoletni koncert je odlična priložnost, da lokalni glasbeniki in pevci s svojimi nastopi polepšajo praznične dni glasbe željnim obiskovalcem, zato smo jih povabile k sodelovanju. Odziv je bil odličen, program pripravljen in prišel je veliki dan koncerta.

17. 12. 2023 smo v nabito polni večnamenski dvorani OŠ Borovnica v trenutku, ko je v temi odzvenela adventna pesem izpod prstov organista Luke Šviglja, z lučkami v rokah in ob kitarski spremljavi Matjaža Mraka, božično pastirsko pesem in z njo praznično vzdušje prinesle gostiteljice koncerta – pevke ŽPZ Tonja. Sledila je predstavitev učencev Glasbene šole Vrhnika. Prav za predstavitev na koncertu so bile v dvorano pripeljane orgle iz glasbene šole. Učenci, ki se učijo igranja na orgle, so lahko izkoristili redko priložnost in obiskovalcem pričarali zahtevnost, magičnost in posebnost tega instrumenta. Z igranjem na orgle so se predstavili mladi glasbeniki: Ela Grizold, Marko Iskra, Karin Podržaj, Jan Janša in Luka Maklin.

Tonje smo se ob spremljavi Lane Fabiani na klavirju in Špele Marinčič na flavti  sprehodile skozi letne čase pesmi Seasons.

K sneženju (Let it snow) sta s svojim nastopom na klavirju in flavti pozivali Kiara in Allegra Kenig.

Del koncerta smo posvetili naši domovini, ki v mesecu decembru praznuje dan samostojnosti in enotnosti. V njeno čast je zadonela Lipa skladatelja Fr. Schuberta, ki so jo izvedli pevci MPZ Štingl´c pod vodstvom zborovodkinje Lilijane Stepic. Na pomen doma in domovine nas je z nadvse prijetnim glasom in čudovito pesmijo E. Flisarja Lastovka spomnil Vrhničan Matjaž Mrak, znani slovenski pevec, vokalist ansambla Štajerskih 7.

K novoletnemu vzdušju nas je popeljala zimzelena pesem J. Privška in D. Velkavrha Silvestrski poljub, pri kateri smo se žametnemu glasu pevca Matjaža Mraka pridružile Tonje. Matjaž je "odšel še na Roblek" skupaj s Tamburaši Borovnica, ki so s svojim energije polnim nastopom pod vodstvom Jožeta Zvera napolnili dvorano s prijetnimi zvoki in pritegnili občinstvo k petju. Pravega snega tega večera nismo dočakali, je pa pesem Bela snežinka, ki smo jo vsi nastopajoči skupaj ob koncu podarili obiskovalcem, ustvarila prijetno zimsko vzdušje.

Program je odlično povezovala Korošica Anja Vajde.

Božično-novoletni koncert "Pričakovanje" je za Tonje imel še dva posebna pomena. Z velikim veseljem smo predstavile spominski zbornik z naslovom ŽPZ Tonja "Ob petju in kulturi", ki je bil izdan v počastitev 20-letnice delovanja pevskega zbora. Velika zahvala in pohvala, da je zbornik ugledal luč sveta, gre v vseh pogledih naši pevki Joži Rupar, ki se ji tudi ob tej priložnosti zahvaljujemo za vloženo delo in trud. Žal je bil ta koncert zadnji, na katerem nas je vodila naša Eva. Eva Mori, mlada, srčna, prijetna, znanja polna zborovodkinja, energična Korošica, ki nas je zasvojila in osvojila in bo za vedno ostala naša, čeprav se naše poti razhajajo.

Pevke ŽPZ Tonja 

Oglejte si tudi