Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Prihaja pomlad - tudi za društva!


Društva 
predstavljajo trdni steber lokalnega okolja, kjer se ljudje povezujejo, izmenjujejo izkušnje in razvijajo tako prijateljske kot strokovne odnose. S svojim delovanjem spodbujajo solidarnost med ljudmi in krepijo povezanost v določenem kraju. Vendar pa se v zadnjem času na Stičišču Središče, kjer nudimo podporo organizacijam t. i. "tretjega sektorja", soočamo s padcem entuziazma za sodelovanje v društvih. Težava pridobivanja novih sodelavcev ter izzivi pri prenosu vodstvenih funkcij lahko vodijo celo do izgorevanja predsednikov in drugih oseb na vodstvenih funkcijah.

Ker je ohranjanje društev ključnega pomena za ohranjanje skupnosti, smo se odločili, da še dodatno podpremo društva s sledečimi, za društva brezplačnimi aktivnostmi:

  • Pomlajevanje: Spodbujamo pridobivanje novih članov in podpornikov, ki bodo prispevali sveže ideje in energijo. Že ta četrtek vabljeni na spletno delavnico Pomlajevanja organizacij, kjer boste spoznali tudi uspešne zgodbe pomlajevanja društev.
  • Usposabljanja s področja promocije organizacij: praktična usposabljanja, ki organizacijam pomagajo pri promociji njihove dejavnosti in privabljanju novega članstva.
  • Pomoč pri spremembah v delovanju organizacij: z vodstvi društev sodelujemo pri prepoznavanju in uresničevanju potrebnih sprememb za učinkovitejše delovanje.
  • Pomoč pri delu z mladimi: podpiramo društva pri razvoju in izvajanju programov ter dejavnosti, ki pritegnejo in vključujejo mlade člane.


Hkrati pa še naprej nudimo podporo vsem društvom in podobnim organizacijam z informacijami, svetovanjem, usposabljanji, pomočjo pri prijavah na razpise, zagovorništvu in drugimi za društva pomembnimi aktivnostmi.

Če menite, da bi lahko naše storitve koristile tudi vašemu društvu, vas vabimo, da nam pišete sticisce@nefiks.si ali nas pokličete na telefon: 040 698 915.

Oglejte si tudi