Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
7°C
NED.
21°C
9°C
Oceni objavo

Borovniški planinci odlično v novo orientacijsko sezono

Borovniško planinsko društvo je odlično zakorakalo v novo orientacijsko sezono. Na prvem planinskem orientacijskem tekmovanju v novi sezoni, ki je potekalo 19. oktobra v okolici Otočca, v organizaciji Planinskega društva Krka Novo mesto, je namreč slavilo več uvrstitev na stopničke.

Na tekmovanju, ki ga organizator poimenuje Trdinov pokal, smo zasedli dve prvi mesti (v študentski kategoriji Č in seniorski kategoriji E), dve drugi mesti (v družinski kategoriji F in srednješolski kategoriji C), eno tretje mesto (v osnovnošolski kategoriji B) ter eno četrto mesto (v družinski kategoriji F). 

Tekmovalne trase so bile krožnega tipa, kar pomeni, da sta bila start in cilj na isti točki; tokrat je to bila Osnovna šola Otočec. Trase so potekale severno od Otočca, med drugim mimo delno obnovljenega Starega gradu ter cerkve Marijinega rojstva na vrhu Trške gore.

Naslednje tekmovanje v okviru letošnje sezone v gorenjsko-dolenjski področni planinski orientacijski ligi bo novembra, Planinsko društvo Borovnica pa bo svoje področno tekmovanje organiziralo aprila prihodnje leto.

Oglejte si tudi