Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
7°C
PON.
26°C
8°C
Oceni objavo

Božično-novoletni koncert

Na naši šoli je v četrtek, 19. 12. 2013, kot je decembra pri nas že tradicija, potekal božično-novoletni koncert. Letos je bilo nekoliko drugače, saj so obiskovalci pred začetkom koncerta obiskali tudi božično-novoletni sejem, ki je potekal pred šolo. Koncert ni bil samo paša za oči in ušesa, ampak smo želeli obiskovalcem, še posebej otrokom, dati še nekaj več. Božična rdeča nit predstave je bila zgodba škratov Fredija in Gogija, ki sta z Božičkovo pomočjo skozi glasbene in plesne nastope otrok ugotovila, da si pravzaprav ne želita dragih daril, temveč družbe drug drugega ter da je pomembno poslušati in gledati tudi s srcem, saj se toliko lepega skriva povsod okoli nas.

Na koncertu so poleg zelo prepričljivih škratov (Line Škoda in Lori Sevšek) nastopili tudi otroci vrtčevskega zbora MIŠ-MAŠ (zborovodkinja: Nika Furlan, klavir: Polona Gabriel), trije šolski pevski zbori (zborovodkinji: Tina Vahčič, Barbara Skopec Černigoj, klavir: Polona Gabriel, saksofon: Simona Lanišek), učenci glasbene šole Vrhnika – klavir: Demi Zrimšek (učiteljica: Patricija Pečar Kumar), flavti: Karmen Kržič in Nastja Podržaj (učiteljica: Jasmina Šubic), harmonika: Matic Rot (učitelj: Dejan Mesec), vedno bolj znana pevska skupina DNK, ki jo sestavljajo devetošolke Doroteja Košir, Klara Zajc in Nika Suhadolnik (mentorica: Tina Vahčič), ter naša mala baletka Zala Šušteršič (koreografija: Urša in Zala Šušteršič).

Obiskovalcev se je kar trlo in lahko rečemo, da so na koncertu zelo uživali, še posebej v presenetljivem koncu, ko je skupina DNK zapela z balkona nad dvorano v soju svečk in ob plesu Zale Šušteršič.

Škrata sta prireditev zaključila z mislijo: "Čudeži obstajajo! Le verjeti je treba vanje." In prav zares je bilo čarobno … Tudi za naše upokojence, ki so se zopet odzvali v velikem številu in s katerimi smo se tradicionalno družili še dolgo po koncertu.

Učenci šole, otroci iz vrtca ter delavci vrtca in šole se še enkrat zahvaljujemo vsem obiskovalcem in nastopajočim.

 

Vodja božično-novoletnega koncerta: Slađana Zvizdalo

Oglejte si tudi