Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Visoko nad Borovnico plapola slovenska zastava

Domoljubje nas povezuje in tega je bilo čutiti predvsem v dneh obeleževanja 30. obletnice naše države. Pri osamosvojitvi je tudi Borovnica imela izjemno vlogo, zato se tudi v naših krajih čuti veliko pripadnosti in ljubezni do domovine.

To dokazuje tudi poteza lokalnih domoljubov, ki so v čast 30. obletnice osamosvojitve Republike Slovenije visoko nad Borovnico postavili in izobesili veliko slovensko zastavo, v znak spoštovanja in hvaležnosti za vsa dejanja, ki so pripeljala do osamosvojitve našega naroda. Pobudo za njo je maja dal Boštjan Verhovec, skupaj z Damjanom Turšičem pa sta idejo, ki je vzklila čisto spontano ob pogovoru o domoljubju in izobešanju zastav, predstavila tudi lastniku razgledne točke Branetu Pristavcu, ki je bil takoj navdušeno za in predlagal, da se celotna stvar uredi “tako, kot se za gre” in ne samo priložnostno, kot je bilo sprva mišljeno. Po ogledu lokacije je Janez Verhovec zbral material in izdelal drog, nato so zabetonirali podstavek, postavili drog, za piko na i pa tudi lično klop izpod rok Boštjana Verhovca.

Na predvečer dneva državnosti je v krogu manjše skupine predvsem kačanskih domoljubov sledil dvig zastave in praznovanje rojstnega dne naše države. Nobenih praproščakov, rdeče preproge, dolgih govorov in nabiranja političnih točk. Samo ponosno petje slovenske himne, za praznovanje pa domača salama, pivo ali dve, prijateljski klepet in najlepši razgled na naš dom. Po domače pač, a zato nič manj domoljubno. Seveda pa ni šlo mimo obujanja spominov na dogodke izpred 30 let in ocene stanja, kje smo danes … Prepričan sem, da bo tudi zaradi takšne domoljubne zavesti Slovenija dočakala še mnogo, mnogo let. Pa vse najboljše, Domovina!

Rok Mihevc

Oglejte si tudi