Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
11°C
PON.
20°C
12°C
Oceni objavo

Pomembna manjša izboljšava prometne varnosti v Zvirku in obeti za večje obračališče

Občani, ki živijo v delu naselja Pako, ki se mu pravi Zvirek in leži ob regionalni cesti ob meji z Občino Brezovica, so jeseni opozorili župana in občinsko upravo, da obračališče šolskega avtobusa oz. kombija ni ustrezno urejeno in ob snežnih padavinah spluženo, poleg tega pa je tudi neosvetljeno. Ob tem so opozorili tudi na nespoštovanje omejitev hitrosti s strani številnih voznikov motornih vozil v tem delu naselja in pomanjkljiv nadzor nad upoštevanjem omejitve hitrosti ter izrazili pričakovanja, da bo v doglednem času tudi ta del regionalne ceste rekonstruiran in opremljen s povezavo za kolesarje in pešce.
Na terenskem sestanku jim je župan obljubil, da bo občina takoj storila vse, kar je v njeni neposredni pristojnosti, krajani pa so obljubili, da bodo zagotovili soglasja za uporabo zasebnih parcel za izvajanje nadzora nad hitrostjo vozil s strani MIRED.
Do konca leta je občina pridobila potrebna zemljišča za ureditev obračališča šolskega avtobusa, zemljišče uredila in na njem postavila drog s svetilko, ki se napaja s pomočjo foto-napetostnega modula. S strani občine in krajanov Zvirka so bile identificirane tudi parcele, na katerih bosta lahko MIRED in prometna policija izvajala radarski nadzor nad upoštevanjem omejitve hitrosti.
V začetku januarja 2021 pa je med občino in Direkcijo RS za infrastrukturo prišlo do dogovora, po katerem bo dokončanje projektne dokumentacije za povezavo za kolesarje in pešce z rekonstrukcijo regionalne ceste med Pakom h. š. 33 in mejo z občino Brezovica oz. do kapelice pri kolonci v sosednji občini prevzela DRSI. Pri tem bo sledila projektni nalogi, ki jo je za potrebe izdelave projektne dokumentacije za kolesarsko povezavo Borovnica–Pako v letu 2018 izdelala občina Borovnica.

Občina Borovnica

Oglejte si tudi