Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
10°C
NED.
23°C
10°C
Oceni objavo

Komasacijski postopek v občini borovnica lepo napreduje

V letu 2018 je Občina Borovnica pristopila k projektu urejanja kmetijskih zemljišč na območju katastrske občine Borovnica. Lastniki zemljišč omenjenega območja so se v veliki večini strinjali z uvedbo komasacijskega postopka na njihovih zemljiščih in tako so se v istem letu uspešno zbrala soglasja za uvedbo postopka.

Občina Borovnica je v imenu vseh lastnikov na komasacijskem območju Borovnica pridobila vso potrebno dokumentacijo in vložila zahtevo na Upravno enoto Vrhnika, za izdajo odločbe o uvedbi komasacijskega postopka, ki je postala pravnomočna 12. 1. 2021.

V mesecu aprilu letošnjega leta so se izvedle vse terenske predmeritve za ureditev meje oboda komasacijskega območja ter izvedle mejne obravnave z lastniki zemljišč, ki tangirajo na obod komasacije. Po izmeri oboda je v mesecu juniju sledila javna razgrnitev elaborata obstoječega stanja zemljišč, elaborata idejne zasnove ureditve komasacijskega območja ter elaborata vrednotenja zemljišč. Velika večina lastnikov se je javne razgrnitve udeležila, kjer jim je izvajalec komasacije prikazal in predstavil vsebino elaboratov. Na razgrnjene elaborate ni bilo podanih pripomb.

V drugi fazi, predvidoma v mesecu septembru, se bo javno razgrnil elaborat nove razdelitve zemljišč. Po uskladitvi morebitnih pripomb in predlogov ter potrditvi elaborata se bo izvedlo zamejničenje novih parcel z mejniki ter seznanitev lastnikov zemljišč z novimi parcelami v naravi.

Po končanem komasacijskem postopku bo Upravna enota Vrhnika izdala odločbo o novi razdelitvi zemljišč. Po pravnomočnosti odločbe, se bodo podatki o novih parcelah in lastnikih vpisali v uradne evidence Geodetske uprave RS ter Zemljiško knjigo.

Vsekakor se bo Občina Borovnica še naprej trudila, da bodo postopki potekali tekoče, zakonito, transparentno in v največji možni meri upoštevaje interese vseh udeležencev. (ob)

Oglejte si tudi