Poseganje po vrhunskih odličjih z borovniškim golažem ni za našega sovaščana Marjana Pristavca nič novega. Če bi kuhal predvolilnega, bi nemara celo postal župan, saj ko se je pred časom z odlično ekipo odpravil na tekmovanje v kuhanju hribovskega golaža na Kurešček, je domov prinesel nič manj kot zmagovalni pokal. Pred dobrim mesecem pa so ga znova zvabili na eno od tovrstnih tekmovanj – 2. Barjanski kulinarični festival, ki ga v Športnem parku Jama v Notranjih Goricah (podhribski vasici onstran barja) prireja Društvo Grill klub Slovenija. Borovniške barve je v pisani druščini zastopal »Krim team«, ki so ga poleg kuharja Marjana sestavljali še Bojan in Helena Lušina ter Vesna Kocjan. Na »bojišču« šestnajstih ekip so postavili izviren ambient, v katerem je čez čas iz kotla prav prijetno zadišalo. Ni sicer povsem jasno, ali so se nato številne delegacije obiskovalcev in visokih gostov tja zgrinjale zaradi opojnih vonjav ali odličnega ozadja za nepozabne skupinske fotografije, a naši tekmovalci so vsekakor pustili močan vtis. Ocenjevalci pa so merili vse: način priprave in lepoto prostora, način kurjenja, obleko kuharjev, še za nohte so jim gledali in preizkusiti so se morali na alkotestu, je razložil kuhar Marjan. Šele zatem je sledilo okušanje golaža, ki je našo ekipo pripeljalo v sam vrh. Prvo mesto je menda pripadlo organizatorjem, drugo sponzorjem, tretje mesto pa naši ekipi. A bron je tokrat nosil barvo in okus zlata.
Damjan Debevec




