Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Gasilski mladinci na letovanju v Savudriji

Mladi gasilci iz PGD Brezovica pri Borovnici že 30 let redno letujejo na stalni destinaciji – Savudriji. Letošnje letovanje so si prislužili pionirji, ki so odlično nastopili na državnem prvenstvu v gasilsko-športnih disciplinah v začetku junija v Celju. Osvojili so nehvaležno 4. mesto, kar je vseeno izjemen uspeh.
V nedeljo, 22. avgusta 2021, v zgodnjih jutranjih urah, so se pod vodstvom predsednika društva, Cirila Trčka, odpravili z lastnim prevozom v Savudrijo. Po prihodu so si sprva ogledali letovišče in bili navdušeni nad športnimi objekti in okolico, ki jim je nudila veliko sence in plažo, oddaljeno le nekaj deset metrov od domovanja. Radi so se tudi posladkali v internem bifeju Hostla Center. Program letovanja ni vseboval samo kopanja v morju in družabnih iger, ampak tudi gasilske dejavnosti. V jesenskem in zimskem času so namreč predvidena tekmovanja v gasilski orientaciji in kvizu, zato so nekaj ur dnevno posvetili vajam in preverjanju znanja. Niso pozabili tudi na vaje z vedrovko. Letovanje jim je kar prehitro minilo. V nedeljo, 29. avgusta 2021, so se zadovoljni in veseli vrnili domov.
Od staršev je društvo prejelo veliko priznanj in zahval, kar pomeni, da je letovanje bilo prijetno in uspešno. Naslednje leto društvo načrtuje letovanje pionirk. Zahvala gre tudi Cirilu Trčku in Jožetu Drašlerju za trud in uspešno izvedbo programa letovanja.

PGD Brezovica pri Borovnici

Oglejte si tudi