Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
12°C
TOR.
20°C
13°C
Oceni objavo

Tonje so imele idejo za jesenski sobotni večer

»Idejo za jesenski sobotni večer« je zadnjo soboto v oktobru, ko so nam »vrnili ukradeno urico spanja«, imel Ženski pevski zbor Tonja.

Tako so pevke tudi naslovile njihov letni koncert, ki sta ga vodili Joži Rupar in Metka Debevec Švigelj. V osnovnošolski dvorani so nas popeljale v različne zvrsti in kraje, pa tudi na Koroško, kjer je doma njihova zborovodkinja Eva Mori. Skupaj z nami so šle »po tistih stezicah, mimo dečve, ki v hartlcu rožce napaja, do dekleta, ki še urce ni spala in je žinjava na svojega ljubega«.


Ženski pevski zbor Tonja

Tonje rade pojejo, se pa tudi rade družijo z vsemi, ki imajo radi petje, zato so na koncert povabile pevce iz sosednje občine Vrhnika, ki pojejo v mešanem pevskem zboru, poimenovanem po Ivanu Cankarju. V MePZ Ivana Cankarja pod taktirko Lovra Groma so zelo ponosni, da sta skladatelja Egi Gašperšič in Ivan Florjanc prav za njihov zbor uglasbila pet pesmi iz Cankarjeve zakladnice poezije. Maja so se nadvse uspešno predstavili tudi na Nizozemskem in v nemški pokrajini Porurje. Letos praznujejo 35 let delovanja, kar bodo primerno proslavili na decembrskem prazničnem koncertu. Pri njihovih pesmih posebej velja izpostaviti skladbo »Daleč od doma«, ko pevce prevzamejo čustva ob spominu na nastop v nemškem mestu Hilden, ko je zbor zelo čustveno in na robu solza vodila avtorica pesmi Danica Ban.


Mešani pevski zbor Ivana Cankarja

Prav lep zaključek jesenskega sobotnega večera je bil s pesmijo »Mlade oči«, ki sta jo oba zbora zapela združena na odru in z zahvalo pevk Tonj za vso podporo in čarobnost večera. Sledilo je še druženje ob pogostitvi in pesmi vseh nastopajočih, kar pa je za njih tudi največ vredno, so še povedali.

Rok Mihevc


Oglejte si tudi