Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
12°C
JUTRI
20°C
13°C
Oceni objavo

"Skupaj delajmo za dobro"

Tako nas je tokrat nagovarjal in spodbujal 5. dobrodelni koncert Župnijske karitas Borovnica, ki je poskrbel za polno mero glasbe in plesa različnih izvajalcev.
"Karitas je zastonjska, z ničemer zaslužena ljubezen," je bila ena izmed misli uvodnega nagovora župnika in predsednika Župnijske karitas Borovnica Janeza Šilarja, ki se je zahvalil vsem dejavnim sodelavkam in sodelavcem, zlasti pa "spiritus agnes – spodbujevalnemu duhu", Damjani Košir. "Pravijo, da se delo gospodinje vidi samo takrat, ko ni narejeno in tudi delo sodelavk in sodelavcev Župnijske karitas je mnogim očem nevidno. Vsak mesec priprava paketov, dežurstvo ob delitvi pomoči, urejanje oblek in obutve, delovni sestanki, razvoz paketov, obiski faranov in občanov po domovih za starejše, priprava voščil za praznike in še marsikaj se bi našlo, zato Bog vam povrni". Posebej se je zahvalil tudi dosedanjemu županu in zdajšnjemu poslancu državnega zbora Bojanu Čebeli, "ki je vedno podpiral in tudi spremljal našo Župnijsko karitas in v zadnjem času kljub nekaterim nasprotovanjem dosegel, da so bili organizaciji dodeljena višja denarna sredstva iz občinskega proračuna za naše delo".

Vsem požrtvovalnim sodelavcem se je zahvalil tudi predsednik Škofijske karitas Ljubljana Marko Čižman, ki je dejal, da ponuditi pomoč ni stvar starosti, ampak ognja v sebi. "Hvala, da se trudite, da radi živite in mislite na druge. Hvala tudi vsem, ki verjetno nikoli ne boste v špici novic na RTV Slovenija ali kje drugje. Pomembno je, da Bog vidi vaše delo, naj ga tudi blagoslovi."

Klicu po dobrodelnosti so se tako odzvali tudi številni glasbeni in plesni gostje. Folklorna skupina Coklarčki, Primož Rus in njegovi prijatelji Marta Kržič, Dejan Mesec in Boris Bezeg, Primož Križaj, citrarki Brigita Nagode in Urša Rožmanc, Kvartet za vas, Ansambel Jurčki, plesna skupina Frajle, Ansambel Jelen, Klapa Lumin, Komorni zbor Limbar in voditeljica Slavi Košir so priredili prijeten večer in s svojim nastopom dodali kamenček v mozaik dobrote.

Rok Mihevc

Oglejte si tudi